A marhaszelet az az étel, amit gyakran elkészítek, de mindig valamit változtatok rajta, a fiam szokta is mondani “most jegyezd le, hogy legközelebb tudd, hogyan kell készíteni” 🙂 Én most szürke marhából készítettem,
nagyon hamar megpuhult, finom ízletesre sikeredett :-).

Hozzávalók:

  • 4 marhaszelet
  • 1 teáskanál mustár
  • 1-1 evőkanál olíva, napraforgó olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • egy kis szál sárgarépa
  • szárított petrezselyemlevél
  • durumliszt
  • pirospaprika
  • 1 dl  tejszín
  • csipetnyi őrölt babérlevél
  • 1 szem szegfűbors
  • 1 tk.méz
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl húsleves ( ha nincs akkor marhahúsleves kocka)

Elkészítés:

Kiklopfoltam a marhaszeletet és frissen őrölt borssal, mustárral és az olíva olajjal bekentem, majd lefóliáztam és a hűben várt kb 3 órát. Ezt követően sóztam és a paprikás lisztbe beleforgattam.

Forró olajban teflon serpenyőben mindkét oldalát megpirítottam, ez kb 4-4 perc volt. Kiszedtem egy lábasba a szeleteket,lefedve melegen tartottam.  A teflonserpenyőbe beletettem a  paradicsompasztát egy tk. paprikás lisztet ami megmaradt a panírozásból, a reszelt sárgarépát, a mézet,  picit pirítottam,majd felengedtem a hideg borral  2-3 percig főztem,majd botmixerrel turmixoltam. Utána visszatettem a kiszedett húsokat  és elkezdtem párolni a mártással,közben ízesítettem, beleraktam   a hagymát, a szegfűborsot, a paprikát , babérlevelet ,petrezselymet és lefedtem.. Lassú lángon kb 1 0 percig pároltam , közben  forró húslevessel felengedtem , majd beletettem a tejszínt.  ( természetesen addig kell párolni,ameddig megpuhul a hús) . Egy picit kell kavargatni, rázogatni, hogy nehogy lekapja.
Krumplipürével és paradicsompaprikával ettük.

Jó étvágyat!