A marhaszelet az az étel, amit gyakran elkészítek, de mindig valamit változtatok rajta, a fiam szokta is mondani “most jegyezd le, hogy legközelebb tudd, hogyan kell készíteni” 🙂 Én most szürke marhából készítettem,
nagyon hamar megpuhult, finom ízletesre sikeredett :-).
Hozzávalók:
- 4 marhaszelet
- 1 teáskanál mustár
- 1-1 evőkanál olíva, napraforgó olaj
- frissen őrölt bors
- 1 fej hagyma
- 1 paprika
- 1 ek sűrített paradicsom
- egy kis szál sárgarépa
- szárított petrezselyemlevél
- durumliszt
- pirospaprika
- 1 dl tejszín
- csipetnyi őrölt babérlevél
- 1 szem szegfűbors
- 1 tk.méz
- 2 dl vörösbor
- 2 dl húsleves ( ha nincs akkor marhahúsleves kocka)
Elkészítés:
Kiklopfoltam a marhaszeletet és frissen őrölt borssal, mustárral és az olíva olajjal bekentem, majd lefóliáztam és a hűben várt kb 3 órát. Ezt követően sóztam és a paprikás lisztbe beleforgattam.
Forró olajban teflon serpenyőben mindkét oldalát megpirítottam, ez kb 4-4 perc volt. Kiszedtem egy lábasba a szeleteket,lefedve melegen tartottam. A teflonserpenyőbe beletettem a paradicsompasztát egy tk. paprikás lisztet ami megmaradt a panírozásból, a reszelt sárgarépát, a mézet, picit pirítottam,majd felengedtem a hideg borral 2-3 percig főztem,majd botmixerrel turmixoltam. Utána visszatettem a kiszedett húsokat és elkezdtem párolni a mártással,közben ízesítettem, beleraktam a hagymát, a szegfűborsot, a paprikát , babérlevelet ,petrezselymet és lefedtem.. Lassú lángon kb 1 0 percig pároltam , közben forró húslevessel felengedtem , majd beletettem a tejszínt. ( természetesen addig kell párolni,ameddig megpuhul a hús) . Egy picit kell kavargatni, rázogatni, hogy nehogy lekapja.
Krumplipürével és paradicsompaprikával ettük.
Jó étvágyat!