Nem olcsó a marhahús, de laktató, és ha belegondolok , most felvágottat vásároltam volna az is belekerült volna ennyibe. Alkalmanként érdemes beiktatni az étrendünkbe.
Ma egy gyorsan elkészíthető könnyű, ízletes vacsorát hoztam.
Hozzávalók két személyre:
- 2-3 szelet marhalapocka
- 3-4 db db paradicsom
- egy fél jégsaláta
- metélőhagyma
- só,bors
- olívaolaj
- 1 ek. napraforgó olaj
- marha stek fűszerkeverék
- 2-3 csepp frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A marhahúst felszeleteljük,egy kicsit kiklopfoljuk.
Meghintjük a fűszekeverékkel és a frissen őrölt borssal. Adhatunk egy csipet sót is. Olíva olajjal megspricceljük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk erre rátesszük a marhahús szeleteket, amikor egyik oldal megpirult kb.2-3 perc,megfordítjük, egy percig sütjük a másik oldalát is. Egy dl forró vízzel felengedjük,lefedve kb 10 percig pároljuk (függ attól is , hogy mennyire fiatal marhából van a hús,de nekem ennyi idő elég volt).
Közben feldaraboljuk a salátát,paradicsomot,elrendezzük a tányéron. Apróra vágunk 2-3 metélőhagymát és meghintjük vele. Néhány csepp citromlevet,egy teáskanál olívaolajjal elkeverünk(aki szeretné tehet egy csipetnyi sót,én kihagytam most), meglocsoljuk a salátát,ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket és azonnal fogyasztjuk.
Egy magos zsemlével finom vacsora.:-)
Jó étvágyat kívánok!
Tipp. Ha bepácoljuk a húst hamarabb elkészül,elég csak egy vékony szeletet hirtelen megsütni:-)
Az öntetet kedvünk szerint variálhatjuk,lehet citromos repceolajat használni, vagy natúr joghurtot, vagy balzsamecetet.