Az igazság az, hogy krumplilevest akartam készíteni, de volt némi marhahús kockám, gondoltam nem ronthatja el a levest,hisz a palóclevesbe is rakunk.. Hát nem is,mert nagyon finom volt.
Szeretek tartalmas levest főzni :-).

Hozzávalók:

  • 20 dkg felkockázott marhahús
  • 1 hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek .tönköly liszt
  • ecetes tárkonylevél, zöld tárkony
  • 6-7 krumpli

Elkészítés:

Hideg vízbe feltesszük főni az apróra vágott húst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük.
Ezt követően bele tesszük a hosszába vágott sárgarépát, petrezselymet, hagymát, sózzuk.
Adunk hozzá frissen őrölt borsot, és kis lángon főzzük.
Amikor a répa kezd puhulni beletesszük a kockára vágott krumplit, ha megfőtt beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket .
Mikor minden puhára főtt elkészítjük a habarást: a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel,két merítőkanél forró levest belekavarunk és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe, majd kiforraljuk,
ha szükség utánaízesítünk.

Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.

Jó étvágyat!