Sikerült hozzájutni egy velős csonthoz, így nem volt kérdés, hogy mit főzök ebédre:-). Mivel most a legfinomabb a borsó és volt bőven belőle, ezért egy kicsit összekombináltam, illetve a tészta sem rendhagyó, a képen ha megnézitek láthatjátok a formáját, durumlisztből készült olasz tészta, nagyon finom íze van,érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:

  • 1-2 velős csont, egy darabocska marhahús (nekem most csak egy darab volt,  illetve tettem egy fél kg-nyi marhacombot)
  • 1 szelet káposzta
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 1 db paprika, 2-3 karika csípős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma, egy krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, szemes bors
  • zöld petrezselyem,zeller levél, lestyán levél, 5-6 szelet szárított vargánya
  • zöld borsó
  • tészta ( Pasta di semola di grano duro)

Elkészítés:

A húst és a csontot jól megmossuk, hideg vízben feltesszük  a csontot és a marhahúst főni, közben többször  lehabozzuk, különben zavaros lesz a levesünk .
Majd beletesszük a megpucolt, felszeletelt zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, hagyma, káposzta, paradicsomom,paprika), sót, szemes borsot, vargányát,zöld fűszereket és kis lángon főzzük .
Fontos, hogy ne födjük le a húslevest.
Amikor megfő lezárjuk a lángot és hagyjuk néhány percig, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd leszűrjük egy másik fazékba.

Egy külön edényben  forró sós vízben kifőzzük a tésztát . Egy másik kis fazékban egy fél liter húslevesben megfőzzük a friss zöldborsót. Zöldséggel, főtt hússal kínáljuk a levesünket. A velőt pedig rozskenyérrel és kovászos uborkával:-)). ( pirítóssal nagyon finom 🙂 ).

Jó étvágyat!