Nagyon szép fiatal marhahúst sikerült beszereznem, ezért ismét utolért az alkotásvágy:-).
Ma egy teljesen új formában készítettem el a marhacombot, csíkokra vágtam . Máris mutatom a receptet:-)
Hozzávalók:
- 35-40 dkg marhacomb(növendék)
- 1 púpozott teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szezámolaj
- 2 dkg vaj
- 1 teáskanál pácfűszer ( ha előző nap pácoljuk,kimaradhat)
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 nagy újhagyma
- só,bors
- 3 szelet szárított vargánya
Elkészítés:
A marhahúst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet róla, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy tálba összekeverjük a mustárt,a szezám, + egy evőkanál olívaolajjal, beletesszük a pácfűszert. Belerakjuk a húscsíkokat és fél óráig pihentetjük.A lis
Majd meghintjük a liszttel és a piros paprikával, sózzuk,borsozzuk, összerázogatjuk.
Egy serpenyőbe öntjük az olajat, rátesszük a vajat,majd a húscsíkokat, és pirítjuk,majd rádobjuk a felkarikázott újhagymát, és együtt sütjük. Közben megforgatjuk. Rátöltünk 1 dl vizet, beletesszük a vargányát, fedő alatt pároljuk, közben rázogatjuk.
Én most cukkiniraguval és gerslivel kínáltam:
Gersli vagy más néven árpagyöngy nem más, mint hántolt és méret szerint osztályozott árpa. Számtalan kedvező élettani hatással bír, magas rosttartalma miatt lassan szívódik fel,emiatt nem emeli hirtelen a vércukor szintet, laktat, segíti az emésztést. Én most egy újhagymát pirította olívaolajon,erre tettem a megmosott árpagyöngyöt, 2- 2,5 x-es víz szükség rá.
A férjem azt hitte tarhonyát eszik:-)
A cukkini ragú így készült, annyi különbséggel,hogy most sárga és zöld színű cukkinit használtam,illetve kevesebb paradicsomot tettem bele,így édesíteni sem kellett.
https://blog.keva.hu/recept/kapros-cukkiniragu/
Jó étvágyat kívánok!