Őszintén bevallom most készítettem életemben először marhabélszínt, talán enni sem ettem korábban. Izgultam egy kicsit, hogy sikerül volt elképzelésem, hogyan készítsem:-)( A pácolási időt nem számítottam bele az elkészítési időbe.)
Én így készítettem:
Hozzávalók:
- ujjnyi vastag szeletekre felvágott bélszín
- egy evőkanál mustár
- egy-egy evőkanál olíva , és napraforgó olaj
- Steak fűszerkeverék
- só, frissen őrölt bors
- meggybefőtt
- egy evőkanál vaj
Elkészítés:
A bélszínt egészben bepácoljuk, vagyis frissen darált borssal bedörzsöljük, olívaolajjal elkevert mustárral jól bekenjük és lefóliázzuk. A hűtőben pihentetjük legalább 8-10 órát. Ezt követően felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk. Nekem volt Steak fűszer-keverékem, amit mozsárban jól összetörtem és ezzel bedörzsöltem. Serpenyőben olajat hevítünk erre rátesszük a hússzeleteket, ráöntjük a tányérban maradt olajas pácot is és hirtelen megsütjük. Oldalanként 2-2 percig sütöttem.
Majd kiszedjük egy kerámia vagy jénai tálba és lefóliázva forró sütőbe dugjuk 2-3 percre ameddig elkészül az öntet, de a sütőt nem kell hevíteni már. A serpenyőbe amiben a hús készült beledobjuk a vajat, erre ráöntjük a kimagozott meggy befőttet, kiforraljuk és azonnal tálaljuk. Párolt jázmin rizzsel tálaljuk.
Az íze mennyei volt, a hús puha omlós 🙂
Jó étvágyat!