Őszintén bevallom most készítettem életemben először marhabélszínt, talán enni sem ettem korábban. Izgultam egy kicsit, hogy sikerül volt elképzelésem, hogyan készítsem:-)( A pácolási időt nem számítottam bele az elkészítési időbe.)

Én így készítettem:

Hozzávalók:

  • ujjnyi vastag szeletekre felvágott bélszín
  • egy evőkanál mustár
  • egy-egy  evőkanál olíva , és napraforgó olaj
  • Steak fűszerkeverék
  • só, frissen őrölt bors
  • meggybefőtt
  • egy evőkanál vaj

Elkészítés:

A bélszínt egészben bepácoljuk, vagyis frissen darált borssal bedörzsöljük, olívaolajjal elkevert mustárral jól bekenjük és lefóliázzuk. A hűtőben pihentetjük legalább  8-10 órát. Ezt követően felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk. Nekem volt Steak fűszer-keverékem, amit  mozsárban jól összetörtem és ezzel bedörzsöltem. Serpenyőben olajat hevítünk erre rátesszük a hússzeleteket, ráöntjük a tányérban maradt olajas pácot is és hirtelen megsütjük. Oldalanként 2-2 percig sütöttem.

Majd kiszedjük egy kerámia vagy jénai tálba és lefóliázva forró sütőbe dugjuk  2-3 percre ameddig elkészül az öntet, de a sütőt nem kell hevíteni már. A serpenyőbe amiben a hús készült beledobjuk a vajat, erre ráöntjük a kimagozott meggy befőttet, kiforraljuk és azonnal tálaljuk. Párolt jázmin rizzsel tálaljuk.

Az íze mennyei volt, a hús puha omlós 🙂

Jó étvágyat!