Szívbarát ebédünk:-)
Hozzávalók:
- 30 dkg mángold
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl zsírszegény tejszín
- só
- őrölt bors
- teáskanálnyi olívaolaj+ egy teáskanálnyi vaj
- 20 dkg durum lisztből készült széles metélt
- 1 tömlős sajt
- 2 evőkanálnyi reszelt parmezán
Elkészítés:
Egy fazékban sós vízben a tésztát főzzük ki.
Közben a mangoldot mossuk meg,és vágjuk fel ízlés szerint, a fokhagymát pedig vágjuk fel apróra.Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt mangoldot és fokhagymát, a tészta főzővizéből 2-3 evőkanálnyi vizet csorgassunk rá, pároljuk pár percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nyomjuk bele a tömlős sajtot, és az egyik evőkanál parmezánt. Kavarjuk jól össze és adjuk hozza a tejszínt. Amikor a spenót már kellően megpárolódott, szűrjük le a tésztát és keverjük össze. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Ma egy kis csirkemellet is sütöttem mellé.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- só,bors, édes nemes pirospaprika
- egy evőkanál rozsliszt
- egy evőkanál olaj
- egy kávéskanál vaj
Elkészítés:
Megmossuk, majd lecsepegtetjük a csirkemellet, utána szív alakúra szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd 10 percig pihentetjük. Egy papírtörlőkendőre tesszük a liszttel elkevert paprikát és ebbe beleforgatjuk a szívecskéket.
Egy teflon serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük és mindkét oldalát megsütjük a húsnak. Amikor megfordítjuk a szeleteket és egy kis színt kap a hús egy evőkanálnyi vizet ráöntünk és kicsit lefedve pároljuk.
Forrón kínáljuk a metélt tésztával és reszelt parmezánnal megszórva.
Jó étvágyat!