Szívbarát ebédünk:-)

Hozzávalók:

  • 30 dkg mángold
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl  zsírszegény tejszín
  • őrölt  bors
  • teáskanálnyi olívaolaj+ egy teáskanálnyi vaj
  • 20 dkg  durum lisztből készült széles metélt
  • 1 tömlős sajt
  • 2 evőkanálnyi reszelt parmezán

Elkészítés:
Egy fazékban sós vízben a tésztát főzzük ki.
Közben a mangoldot mossuk meg,és vágjuk fel ízlés szerint, a fokhagymát pedig vágjuk fel apróra.Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat és a  vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt  mangoldot és fokhagymát, a tészta főzővizéből 2-3 evőkanálnyi vizet csorgassunk rá, pároljuk pár percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nyomjuk bele a tömlős sajtot, és az egyik evőkanál parmezánt. Kavarjuk jól össze és adjuk hozza a tejszínt. Amikor a spenót már kellően megpárolódott, szűrjük le a tésztát és keverjük össze.  Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Ma egy kis csirkemellet is sütöttem mellé.

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell  filé
  • só,bors, édes nemes pirospaprika
  • egy evőkanál rozsliszt
  • egy evőkanál olaj
  • egy kávéskanál vaj

Elkészítés:

Megmossuk, majd lecsepegtetjük a csirkemellet, utána szív alakúra szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd 10 percig pihentetjük. Egy papírtörlőkendőre tesszük a liszttel elkevert paprikát és ebbe beleforgatjuk a szívecskéket.
Egy teflon serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük és mindkét oldalát megsütjük a húsnak. Amikor megfordítjuk a szeleteket és egy kis színt kap a hús egy evőkanálnyi vizet ráöntünk és kicsit lefedve pároljuk.

Forrón kínáljuk a metélt tésztával és reszelt  parmezánnal megszórva.

Jó étvágyat!