Amikor a spenótos haltekercset megkóstoltam, rögtön tudtam, hogy kifogom próbálni, és nem csalódtam benne, különösen a fiamnak ízlett. Én most mangolddal készítettem, mert az volt itthon.
Mivel kísérleteztem, ezért miniadag készült, de személyenként 2-3 tekercs szükséges 🙂 Én így készítettem:
Hozzávalók:
- 3 szelet friss harcsafilé
- 6 mangoldlevél
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 1 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál rozsliszt
- egy teáskanál édes nemes pirospaprika
- fél citrom leve
Elkészítés:
Megmossuk a filét, citrommal meglocsoljuk, majd frissen őrölt borssal és sóval megszórjuk. Rárakjuk egy papírtőlókendőre, ami leitatja a nedvességet. Közben egy dl sós vízben, egy cikk fokhagymával 1-2 percig pároljuk a mangold leveleket, utána lecsepegtetjük és rátesszük a harcsafilére. A mangoldlevelekre teszünk vajat, két jó csipetnyit minden szeletre ( a megmaradt vajat a sütésnél használjuk) és feltekercseljük. Hústűvel, vagy fogvájóval összetűzzük és megforgatjuk a paprikás lisztben.
Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk beletesszük a vajat és elősültjük a harcsánkat, minden oldalát megpirítjuk. ( én kb.10 percig sütöttem). Közben a sütőt bekapcsoljuk egy tepsibe beleöntjük a tejszínt és ráhelyezzük a halacskákat. A serpenyőbe amiben a halat sütöttük egy evőkanálnyi vizet öntünk, és felforraljuk és ezt ráöntjük a halra. Lefóliázva sütőbe tesszük, a fólia alatt 10 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 2-3 percig pirítjuk.
Mi petrezselymes újkrumplival és tárkonyos gombasalátával ettük. Érdemes kipróbálni,nekünk nagyon ízlett. Szerintem tengeri halfiléből is kipróbálható.
Jó étvágyat!