Megmaradt ételek hasznosítása:-), vasárnap mangold tekercset ettünk, de bőven maradt mangold így készült a tejszínes mangoldom. Következő nap csak sóban főtt rusztikus 🙂 krumplit készítettem és készen is volt az ebéd
Mángoldleveles csirketekercs
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 2 db mangoldlevél
- 6 szelet kaliforniai paprika
- 2 kisebb szelet ementáli sajt
- 4 szelet Fekete erdei sonka
- olaj a sütéshez, 2 diónyi vaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Tenyérnyi nagyságúra kinyitottam a csirkemell filét, egy fakanállal megveregettem ( nem klopfoltam vékonyra), fűszereztem. Egy fazékban vizet forraltam csipetnyi sóval, és abba beletettem 1 percre a mangold
leveleket , utána kiszedtem egy tálba, papírtörlővel leitattam a vizet. Majd ráterítettem a leveleket a csirkemellre, rátettem a paprikát és a sajtot , szorosan felgöngyöltem, majd beletekertem a sonkába . Hústűvel rögzítettem.
Egy tepsit kiolajaztam, rákentem a vajat, bele helyeztem a húst, egy dl vizet is tettem alá. Alufóliával letakartam és 180 fokos sütőbe tettem, rácsavartam a légkeverésre. 20 perc múlva levettem a fóliát , ek.olajat ráöntöttem a csirkére,jól bekentem minden oldalát, és 10 percig pirítottam, egyszer megfordítottam.
Tejszínes mangold
Hozzávalók:
- mangold levél kb 10 db közepes nagyságú
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín, 1 dl tej
- diónyi vaj
- só, bors, csipetnyi ételízesítő
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: összevágom a mangold leveleket, majd egy ek olajon, jó nagy diónyi vajon elkezdem dinszteli,majd sózom, borsozom , és rátetszem a fokhagymát. Tejszínnel és a tejjel felengedem, 5-6 percig párolom.