Megmaradt ételek hasznosítása:-), vasárnap  mangold tekercset ettünk, de bőven maradt mangold így készült a tejszínes mangoldom. Következő nap csak sóban főtt rusztikus 🙂 krumplit készítettem és készen is volt az ebéd

Mángoldleveles csirketekercs

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 2 db mangoldlevél
  • 6 szelet kaliforniai paprika
  •  2 kisebb szelet ementáli sajt
  • 4 szelet Fekete erdei sonka
  • olaj a sütéshez, 2 diónyi vaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Tenyérnyi nagyságúra kinyitottam a csirkemell filét, egy fakanállal megveregettem ( nem klopfoltam vékonyra), fűszereztem. Egy fazékban vizet forraltam csipetnyi sóval, és abba beletettem 1 percre a mangold
leveleket , utána kiszedtem egy tálba, papírtörlővel leitattam a vizet. Majd ráterítettem a leveleket a csirkemellre, rátettem a paprikát és a sajtot , szorosan felgöngyöltem, majd beletekertem a sonkába . Hústűvel rögzítettem.

Egy tepsit kiolajaztam, rákentem a vajat, bele helyeztem a húst, egy dl vizet is tettem alá. Alufóliával letakartam és 180 fokos sütőbe tettem, rácsavartam a légkeverésre. 20 perc múlva levettem a fóliát , ek.olajat ráöntöttem a csirkére,jól bekentem minden oldalát, és 10 percig pirítottam, egyszer megfordítottam.

https://blog.keva.hu/?p=2293

 

Tejszínes mangold

Hozzávalók:

  • mangold levél kb 10 db közepes nagyságú
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín, 1 dl tej
  • diónyi vaj
  • só, bors, csipetnyi ételízesítő
  •  2 gerezd fokhagyma

Elkészítés: összevágom a mangold leveleket, majd egy ek olajon, jó nagy diónyi vajon elkezdem dinszteli,majd sózom, borsozom , és rátetszem a fokhagymát. Tejszínnel és a tejjel felengedem, 5-6 percig párolom.

https://blog.keva.hu/?p=2300