Mangoldleveles csirketekercs

Hozzávalók:

-2 db csirkemell filé

-2 db mangoldlevél

-6 szelet kaliforniai paprika

– 2 kisebb szelet ementáli sajt

-4 szelet Fekete erdei sonka

-olaj a sütéshez, 2 diónyi vaj

-só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Tenyérnyi nagyságúra kinyitottam a csirkemell filét, egy   fakanállal megveregettem ( nem klopfoltam vékonyra), fűszereztem. Egy fazékban vizet forraltam csipetnyi sóval,  és abba beletettem 1 percre a mangold leveleket  , utána kiszedtem egy tálba, papírtörlővel leitattam a vizet. Majd ráterítettem  a leveleket a csirkemellre, rátettem a paprikát és a sajtot , szorosan felgöngyöltem, majd beletekertem a sonkába . Hústűvel rögzítettem.

Egy tepsit kiolajaztam, rákentem a vajat, bele helyeztem a húst, egy dl vizet is tettem alá. Alufóliával letakartam és  180 fokos sütőbe tettem, rácsavartam a légkeverésre. 20 perc múlva levettem a fóliát ,  ek.olajat   ráöntöttem a csirkére,jól bekentem minden oldalát, és 10 percig pirítottam, egyszer megfordítottam. A rakott penne tésztával egyszerre sütöttem, de  külön tepsiben.

Rakott penne tészta

Hozzávalók:

-25 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült penne tészta

-25-30 dkg karfiol és brokkoli rózsa

-egy pohár tejföl

-egy tojás

-só, bors

-egy csipetnyi ételízesítő

-1 ek zsemlemorzsa

-1 ek olaj, diónyi vaj

-10 dkg sajt ( ementáli, parmezán)

Elkészítés:

Előfőzzük a tésztát, a karfiolt, brokkolit.

Kivajazott jénai tálba rakjuk, én alól tettem a tésztát,és erre rá a zöldségeket. Tojást felvertem,összevegyítettem a tejföllel és a fűszerekkel, belekevertem a sajtot is és ráborítottam. Forró sütőben a csirkével sütöttem.

Amikor elkészült kiborítottam, a tészta volt felül. Aki zaftosabban szeretné , vagy pl. önálló ételként enné a rakott tésztát tegyen bele pluszban  2 dl tejszínt:-)

Kínai kel salátával kínáltam.

 

Jó étvágyat!