Korábban halat paníroztam kukorica darában,  de gondoltam kipróbálom a csirkével  és nem csalódtam benne. :-), jól passzolt a mángold főzelékhez.

Hozzávalók:

  • 10- 12 db mángold levél
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín, 1 dl tej
  • 1 ek  rozsliszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy lábasban vizet forralunk , közben megpucoljuk a mangold leveleket, a vastagabb szárakat levágjuk és 2-3 ujjnyi szeletekre tépkedjük, majd belerakjuk a vízbe kb 4 percig főzzük
Ameddig főnek  a levelek egy teflon serpenyőben összeolvasztjuk  a vajat az olíva olajjal, majd  hozzáadjuk a fokhagymát és  rátesszük a mangoldot, sózzuk, borsozzuk.
Közben a lisztet elkeverjük a tejszínnel és behabarjuk a főzeléket, egy kis vízzel hígítjuk.

Kukoricadarás csirkemell filé

  • 2 szelet csirkemell
  • 1 ek kukorica dara
  • 1 tojás
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

A csirkemellet kiklopfoljuk, majd fűszerezzük, 10 percig pihentetjük, majd a rántott húshoz hasonlóan panírozzuk: rozslisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba, és végül  a kukorica darával összevegyített zsemlemorzsába.

Olajban kisütjük, majd papírtörlőn leitatjuk a feles zsiradékot.

Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.

Jó étvágyat!