Korábban halat paníroztam kukorica darában, de gondoltam kipróbálom a csirkével és nem csalódtam benne. :-), jól passzolt a mángold főzelékhez.
Hozzávalók:
- 10- 12 db mángold levél
- 2 dkg vaj
- 1 ek olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín, 1 dl tej
- 1 ek rozsliszt
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy lábasban vizet forralunk , közben megpucoljuk a mangold leveleket, a vastagabb szárakat levágjuk és 2-3 ujjnyi szeletekre tépkedjük, majd belerakjuk a vízbe kb 4 percig főzzük
Ameddig főnek a levelek egy teflon serpenyőben összeolvasztjuk a vajat az olíva olajjal, majd hozzáadjuk a fokhagymát és rátesszük a mangoldot, sózzuk, borsozzuk.
Közben a lisztet elkeverjük a tejszínnel és behabarjuk a főzeléket, egy kis vízzel hígítjuk.
Kukoricadarás csirkemell filé
- 2 szelet csirkemell
- 1 ek kukorica dara
- 1 tojás
- 1 ek rozsliszt
- 1 ek zsemlemorzsa
- só, frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
- reszelt parmezán
Elkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, majd fűszerezzük, 10 percig pihentetjük, majd a rántott húshoz hasonlóan panírozzuk: rozslisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba, és végül a kukorica darával összevegyített zsemlemorzsába.
Olajban kisütjük, majd papírtörlőn leitatjuk a feles zsiradékot.
Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.
Jó étvágyat!