Az elmúlt héten a családdal egy vendéglőben ebédeltünk és a férjem egy finom csorbát evett, megkóstoltam és annyira ízlett, hogy visszamentünk oda:-), sőt a kedves szakácsnővel is értékes eszmecserét folytattunk, ” kiveséztük” a csorbákat. Ez a változat abban különbözik a korábbiaktól, hogy nincs benne korpacibere, és hogy csak kevesebb fajta zöldség van benne.


Hozzávalók( 4-5 személyre)

3 db sárgarépa
1-2 db petrezselyemgyökér ( fele annyi mint a répa)
1 db kisebb zeller
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só,bors
2-3 szál friss lestyán (vagy mirelit)
petrezselyemzöld
200 gramm 20%-os tejföl
Húsgombóchoz:

25-30 dkg darált sertéscomb, egy evőkanál rizs , egy evőkanál zabpehely( ez utóbbi csak nálam),1 db kis méretű tojás, só, bors, egy gerezd fokhagyma lereszelve,csipet szárított petrezselyem) .

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, a hagymát nagyon apróra vágjuk.

Olajon megdinszteljük, majd vízzel felengedjük, sózzuk borsozzuk. beletesszük a lestyánt, / a levelet apróra vágtam, a szárát egészben tettem a levesbe/ petrezselyemzöldet. Kis lángon főzzük és elkészítjük a gombócokat.

Jól összekeverjük a hozzávalókat , nedves kézzel apró gombócokat formázzuk,amikor félig puha a répa belerakjuk.
A tejfölt egy tálban csomómentesre kavarjuk, közben forró levessel hígítjuk (hőkiegyenlítés miatt), majd hozzáadjuk a leveshez és ha felforr a leves, levesszük a tűzhelyről.

Forrón kínáljuk. Jó étvágyat!