Hozzávalók:
- 6 tojás
- 5 evőkanál darált mák
- 2 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor ( egészségesebb változatban nyírfacukor)
- 1 evőkanál olaj
- fél tasak sütőpor
- 2 tasak vaníliacukor( vagy vaníliarúd)
- csipetnyi só
- 30 dkg magozott meggy
Elkészítés:
-mirelit meggyet kiolvasztom, picit megcukrozom,kifacsarom, majd lisztbe forgatom
-közben a tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjéhez hozzáadom a csipet sót, félig felverem, majd jöhet a cukor
-belekeverem lazán a sárgáját, majd a mákot, és a liszttel elkevert sütőport
-1 ek. olajat beleengedem
-kiolajozott,lisztezett tepsibe öntöm
-beleszórom a lisztbe forgatott meggyet ( kb 30 dkg magozott meggy)
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sül