Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál darált mák
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor ( egészségesebb változatban  nyírfacukor)
  • 1 evőkanál olaj
  • fél tasak sütőpor
  • 2 tasak vaníliacukor( vagy vaníliarúd)
  • csipetnyi só
  • 30 dkg magozott meggy

Elkészítés:

-mirelit meggyet kiolvasztom, picit megcukrozom,kifacsarom, majd lisztbe forgatom

-közben a tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjéhez hozzáadom a csipet sót, félig felverem, majd jöhet a cukor

-belekeverem lazán a sárgáját, majd a mákot, és a liszttel elkevert sütőport

-1 ek. olajat beleengedem

-kiolajozott,lisztezett tepsibe öntöm

-beleszórom a lisztbe forgatott meggyet ( kb 30 dkg magozott meggy)

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sül