Elég gyakran szoktam gombasalátát készíteni , van olyan amikor az üzletben kapható gombakonzervet használom fel, most friss gombafejekből készítettem.
Hozzávalók:
-fél kg gomba
-1 dl tejföl
-1 dl joghurt
-egy púpozott evőkanál majonéz
-petrezselyemzöld
-frissen őrölt bors, só
-néhány csepp citromlé
-egy zöldhagyma, vagy póréhagyma
Elkészítés:
Picit folyó víznél átmosom a gombát, apróra szelem. Egy lábasba 2 dl vizet felteszek főni, sót, néhány csepp citromlevet adok hozzá. Amikor felforrt hozzáadom a gombát, lefedem, de csak addig főzöm ameddig felfő, majd leszűröm és hagyom kihűlni. ( a gomba levét félreteszem és felhasználom levesnek) .
Elkészítem a majonézes alapot, egy tálba teszem a tejfölt, joghurtot, a majonézzel jól elkeverem, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, petrezselyemzöldet, borsot , pici sót. ( ha savanyú a mártás egy pici cukrot,vagy folyékony édesítőt lehet hozzáadni).
Önmagában is finom egy szelet rozs kenyérrel,de köretként bármilyen húshoz, virslihez adható.
2 Responses
[…] https://blog.keva.hu/?p=2697 […]
[…] Majonézes-joghurtos gombasaláta (1) […]