Elég gyakran szoktam gombasalátát készíteni , van olyan amikor az üzletben kapható gombakonzervet használom fel, most friss gombafejekből készítettem.

Hozzávalók:

-fél kg gomba

-1 dl tejföl

-1 dl joghurt

-egy púpozott evőkanál majonéz

-petrezselyemzöld

-frissen őrölt bors, só

-néhány csepp citromlé

-egy zöldhagyma, vagy póréhagyma

Elkészítés:

Picit  folyó víznél átmosom a gombát, apróra szelem. Egy lábasba 2 dl vizet felteszek főni, sót, néhány csepp citromlevet adok hozzá. Amikor felforrt hozzáadom a gombát, lefedem, de  csak  addig főzöm ameddig  felfő, majd leszűröm és hagyom kihűlni. ( a gomba levét félreteszem és felhasználom levesnek)   .
Elkészítem a majonézes alapot, egy tálba teszem a tejfölt, joghurtot, a majonézzel jól elkeverem, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, petrezselyemzöldet, borsot , pici sót. ( ha savanyú a mártás egy pici cukrot,vagy folyékony édesítőt lehet hozzáadni).
Önmagában is finom egy szelet rozs kenyérrel,de köretként bármilyen húshoz, virslihez adható.