Editke májgombóc levese

Hozzávalók:-fél fej karalábé fehér,-fél fej zeller,-2 répa,-1 zöldség + zöldje,-1 póréhagyma,-1 Szegedi sertésmájkrém konzerv,-3 tojás,gríz amennyit felvesznek,só,bors,és aki sokkal ízesebben szereti vegeta (én maggit használok ízvarázst).Pici olaj,fokhagyma 3 nagy gerezd.
Elkészítése:
Kevés olajon a karikákra szelt póréhagymából keveset megdinsztelek, majd beleteszem a répát , zöldséget, majd a zellert és karalábét.Felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnénk ,és ízesítem só ,bors ,vegeta ízlés szerint.
Mikor már minden megpuhult készítem a galuskákat:2 tojást felverek egy tálban és szórok annyi grízt amennyit felvesz,sózom,és félreteszem megszívja magát,és készítem a májast is, a májkrémet is tálba teszem teszem,villával szétnyomkodom.Hozzáütöm a tojást 1 db, összekeverem,beletöröm a fokhagymát,és aki szereti darabolhat bele zöldség zöldet,összekeverem és szórom a grízt bele összekeverem és hagyom őt is megszívja magát a gríz.És már kiskanállal kanalazom bele a forró levesbe mikor végeztem vele jön a sima galuska .Azért kell a májasat elsőnek mert annak kicsit több idő kell megfőljön.Mikor mind a leves tetején van kész.Aki szereti lehet belekarikázni póréhagymát és zöldség zöldjét.Jó étvágyat mindenkinek!

Készítette: Kádárné Kálló Edit