Már írtam, hogy az édesburgonyát nagyon megkedveltem, így hétvégén egy-egy alkalommal készítek. Most csirkemellel ettük. Én rukkola ágyra fektettem,annyira finom volt vele egy -egy salátát megenni.
Hozzávalók két személyre:
- 30 dkg csirkemell filé
- egy evőkanál joghurt
- egy teáskanál mustár
- só,bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szezámmag
- egy teáskanál lenmag
- 1 evőkanál aprószemű zabpehely
- 1 késhegynyi paprika
Elkészítés:
A húst megmossuk,szárazra toroljuk és keresztbe ujjnyi szeleteket vágunk.
Összekeverjük a pácot mustárt, joghurtot, borsot. Ebbe beleforgatjuk a mell darabokat. Hűtőbe tesszük:
Sütés előtt az olajat serpenyőbe öntjük. Összekeverjük a magokat, a zabpelyhet és a paprikát. A csirkemellet sózzuk beleforgatjuk a magvakba és a serpenyőbe tesszük mindkét oldalát pirosra sütjük.
Édesburgonyával kínáltam:
https://blog.keva.hu/recept/egeszseges-koretek/
Jó étvágyat kívánok!