Először készítettem,de nem utoljára,mert nagyon ízlett. A hozzávalókat lehet variálni, én is saját elképzelés alapján raktam össze.
Hozzávalók:
- 5 szikkadt kifli
- 3 nagyobb alma
- 3 tojás
- 6 dl 1,5%-os tej
- 3ek cukor
- 4 evőkanálnyi baracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- evőkanálnyi vaj
- 1 evőkanál zabpehely
Elkészítés :
A kifliket felkarikázunk.
Egy tepsit ( 23 x 23 cm) vajjal kikenünk.
Megpucoljuk az almát, feldaraboljuk,meghintjük fahéjjal, majd a vaj felével és egy evőkanálnyi vízzel feltesszük a tűzhelyre, egy percig pároljuk.
A tojásokat feltörjük, a fehérjét félrerakjuk. Két tojás sárgáját, a cukorral ,vanillincukorral habosra keverjük,majd hígítjuk tejjel és feltesszük a tűzhelyre, amikor meglangyosodik levesszük.
Ebbe a masszába egyenként beleforgatjuk a kifli karikákat,kirakjuk a tepsi alját. Rárakjuk az almákat, erre jön még egy sor kifli.
Megkenjük baracklekvárral a tetejét. Ráhintjük a zabpelyhet.
20-25 percig 180 fokos sütőben sütjük.
A tojás fehérjéből egy teáskanál cukorral és egy evőkanál sárgabarack lekvárból kemény habot verünk, kivesszük a sütőből a máglyarakást, és rásimítjuk a felvert tojások fehérjét
majd visszatesszük a sütőbe és addig sütjük míg szép barna nem lesz a teteje.
Jó étvágyat kívánok!
El lehet készíteni teljes kiőrlésű lisztből készült kiflivel is.
Édesítőszerrel is készíthető.