Először készítettem,de nem utoljára,mert nagyon ízlett. A hozzávalókat lehet variálni, én is saját elképzelés alapján raktam össze.

Hozzávalók:

  • 5 szikkadt kifli
  • 3 nagyobb alma
  • 3 tojás
  • 6 dl 1,5%-os tej
  • 3ek cukor
  • 4 evőkanálnyi baracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • evőkanálnyi vaj
  • 1 evőkanál zabpehely


Elkészítés :

A kifliket felkarikázunk.
Egy tepsit ( 23 x 23 cm) vajjal kikenünk.
Megpucoljuk az almát, feldaraboljuk,meghintjük fahéjjal, majd a vaj felével és egy evőkanálnyi vízzel feltesszük a tűzhelyre, egy percig pároljuk.
A tojásokat feltörjük, a fehérjét félrerakjuk.  Két tojás sárgáját, a cukorral ,vanillincukorral habosra keverjük,majd hígítjuk tejjel és feltesszük a tűzhelyre, amikor meglangyosodik levesszük.
Ebbe a masszába egyenként  beleforgatjuk a kifli karikákat,kirakjuk a tepsi alját. Rárakjuk az almákat, erre jön még egy sor kifli.
Megkenjük baracklekvárral a tetejét. Ráhintjük a zabpelyhet.

20-25 percig  180 fokos sütőben sütjük.

A tojás fehérjéből egy teáskanál cukorral és egy evőkanál sárgabarack lekvárból kemény habot   verünk, kivesszük a sütőből a máglyarakást, és rásimítjuk a felvert tojások fehérjét
majd visszatesszük a sütőbe  és  addig sütjük  míg szép barna nem lesz a teteje.

Jó étvágyat kívánok!

El lehet készíteni teljes kiőrlésű lisztből készült kiflivel is.

 Édesítőszerrel is készíthető.