A madártejez szinte mindenki szereti. Nagyon finom behűtve:-). Én a receptet édesanyámtól tanultam, gyerekkoromban nagyon gyakran készített.
Kezdetben liszttel és vaníliás cukorral készítette, de amikor hozzá lehetett jutni a pudingporhoz, akkor leggyakrabban azzal készült. Természetesen liszttel is finom.
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 3 ek. cukor
- egy fél marék aszalt vörös áfonya
- 3 tojás
- 1 ek vaníliapuding
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral, citromhéjjal felforraljuk.
Ha már picit forr a tej, beletesszük a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan megfordítjuk, majd kiszedjük egy tányérba.
A tojássárgákat a cukorral és a pudinggal összekeverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró tejbe.
Amikor már besűrűsödött, levesszük a gázról és hagyjuk kihűlni, majd átöntjük egy tálba, rátesszük a tojáshabot, megszórjuk a vörös áfonyával.
Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp: lehet mazsolát szórni, vagy aszalt meggyet :-).
Hello!Még nem csináltam.
🙂