A madártejez szinte mindenki szereti. Nagyon finom behűtve:-). Én a receptet édesanyámtól tanultam, gyerekkoromban nagyon gyakran készített.
Kezdetben liszttel és vaníliás cukorral készítette, de amikor hozzá lehetett jutni a pudingporhoz, akkor leggyakrabban azzal készült. Természetesen liszttel is finom.

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 3 ek. cukor
  • egy fél marék aszalt vörös áfonya
  • 3 tojás
  • 1 ek vaníliapuding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy citrom  reszelt héja

Elkészítés:

A tojásokat  szétválasztjuk, majd a fehérjéket  kemény habbá verjük.
A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral, citromhéjjal  felforraljuk.
Ha már picit forr a tej, beletesszük a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan  megfordítjuk, majd kiszedjük egy tányérba.

A tojássárgákat a cukorral és a pudinggal összekeverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntjük  a forró tejbe.
Amikor már besűrűsödött,  levesszük a gázról és hagyjuk kihűlni, majd átöntjük egy tálba, rátesszük a tojáshabot, megszórjuk a vörös áfonyával.
Hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp: lehet mazsolát szórni, vagy aszalt meggyet :-).