Húslevest készítettem két libanyakból és két libaszárnyból. Nem is emlékszem mikor ettünk ludaskását, így ma elkészítettem, ezt a kiadós és olcsó ételt. Egy nagy áruházban vettem a libaaprólékot.
Hozzávalók:
- egy kisebb kisebb póréhagyma, tettem egy-két szelet vöröshagymát is
- három darab megfőzött sárgarépa
- egy kisebb paprika fele
- két bögre rizs
- só, bors
- egy ek. olaj
- petrezselyemzöld
- húsleves
- hús
Elkészítés:
A rizst folyóvízben, szűrőben megmostam.Az olajat felhevítettem, a póréhagymával, paprikával dinszteltem. Majd beletettem a rizst, s addig kevergettem, amíg az üvegessé vált. Ekkor felöntöttem forró húslevessel és tovább kavargattam, kb. kétannyi leves kell, mint amennyi a rizs térfogata . Amikor felforrt alacsony lángra állítottam a tüzet, és a fedő alatt lassan pároltam. Amikor majdnem készre főtt, óvatosan hozza kevertem a zöldséget és a húst.
Savanyú uborkával és paradicsommal ettük.
Itt minden csodälatos ,az etelek a teritekek minden!Innen fözünk ,mindenkinek szivböl ajänlom EZT A TÖKELETES KEVA 🙂 OLDALT!
😆 Köszönöm Zsuzsa ! 😀