Húslevest készítettem két libanyakból és két libaszárnyból. Nem is emlékszem mikor ettünk ludaskását, így ma elkészítettem, ezt a kiadós és olcsó ételt. Egy nagy áruházban vettem a libaaprólékot.

Hozzávalók:

  • egy kisebb kisebb póréhagyma, tettem egy-két szelet vöröshagymát is
  • három darab megfőzött sárgarépa
  • egy kisebb paprika fele
  • két bögre rizs
  • só, bors
  • egy ek. olaj
  • petrezselyemzöld
  • húsleves
  • hús

Elkészítés:
A rizst folyóvízben, szűrőben megmostam.Az olajat felhevítettem, a póréhagymával, paprikával dinszteltem. Majd beletettem a rizst, s addig kevergettem, amíg az üvegessé vált. Ekkor felöntöttem forró húslevessel és tovább kavargattam, kb. kétannyi leves kell,  mint amennyi a rizs térfogata . Amikor felforrt alacsony lángra állítottam a tüzet, és a fedő alatt lassan pároltam. Amikor majdnem  készre főtt, óvatosan hozza kevertem a zöldséget és a húst.
Savanyú uborkával és paradicsommal ettük.