Mit főzzünk?
Már néhány hete figyelem, hogy van a zöldségesnél friss zöld káposzta , most már elfogadható áron kapható. Én ilyenkor szeretem a legjobban a lucskos káposztát.
Igaz már egy kicsit energiaszegényebben készítem , mint nagymamám,de az ízhatás ugyanaz.

Hozzávalók: dkg sertéshús (én combot használtam), édes káposzta,csombor, kapor, olaj, paprika , hagyma, egy evőkanál teljes kiőrlésű liszt ( 4  adaghoz),ecet, paprika,egy paradicsom, só, egy evőkanál olaj, egy mokkáskanál piros paprika, 12 %-os tejföl.

A húst és a káposztát  sós vízben félig megfőzzük, egy teflon serpenyőben egy evőkanál olajon a hagymát kissé megdinsztelem , majd megszórom liszttel , egy kis piros paprikával , ezzel sűrítjük a káposztát.  Van amikor habarással készítem, akkor az olaj megspórolható 🙂  ( ilyenkor a hagymát a levesbe főzöm). Ízesítjük ecettel,  kaporral, csomborral és egy kávés kanál tejföllel kínáljuk. Vigyázzunk arra, hogy az ecetet a habarás előtt tegyük a levesbe, mert különben megcsomósodik a tejföl.

A finom izét a zöld fűszerek adják:-))))

Jó étvágyat!