Mit főzzünk?
Már néhány hete figyelem, hogy van a zöldségesnél friss zöld káposzta , most már elfogadható áron kapható. Én ilyenkor szeretem a legjobban a lucskos káposztát.
Igaz már egy kicsit energiaszegényebben készítem , mint nagymamám,de az ízhatás ugyanaz.
Hozzávalók: dkg sertéshús (én combot használtam), édes káposzta,csombor, kapor, olaj, paprika , hagyma, egy evőkanál teljes kiőrlésű liszt ( 4 adaghoz),ecet, paprika,egy paradicsom, só, egy evőkanál olaj, egy mokkáskanál piros paprika, 12 %-os tejföl.
A húst és a káposztát sós vízben félig megfőzzük, egy teflon serpenyőben egy evőkanál olajon a hagymát kissé megdinsztelem , majd megszórom liszttel , egy kis piros paprikával , ezzel sűrítjük a káposztát. Van amikor habarással készítem, akkor az olaj megspórolható 🙂 ( ilyenkor a hagymát a levesbe főzöm). Ízesítjük ecettel, kaporral, csomborral és egy kávés kanál tejföllel kínáljuk. Vigyázzunk arra, hogy az ecetet a habarás előtt tegyük a levesbe, mert különben megcsomósodik a tejföl.
A finom izét a zöld fűszerek adják:-))))
Jó étvágyat!
Nagyon finom , imádom a lucskos káposztát, de én ecet helyett a citromlevet használom inkább !!! 😀
😛 Én sokszor paradicsommal savanyítom:-)
Igy hogy lucskos káposzta még nem hallottam én plutykát szoktam fözni de az más.
😆 Az más,de érdemes ezt is kipróbálni!
EZEKNEK A FINOM ÉTELEKNEK LEHETNE MÉG KÖNYVET IS CSINÁLNI,PL HOGY CUKORBETEGEK MIT EHETNEK ,KÉPPEKKEL ILLEN BEMUTATÓ KISKÖNYVET ÉRDEMES LENNE!!
Szia! Zsuzsikám ahhoz sok idő,támogató – pénz is kellene.
Igen,ez egy nagyon izletes es finom etel raadasul a kaposztanak olyan tulajdonsaga van ,mindeggy milyen formajaban fogyssztjuk,zsiregeto!Kivallo etel a meregtelenites szempontjabol es azoknak akik fogyni akarnak!Jo etvagyat hozza Sarika<3
😛 Köszi!
A tegnapi roston sült pontyod sem volt semmi:-)))