Az idén minden korábban van, már a zöld káposzta is megjelent az üzletekben. Én ilyenkor szeretem a legjobban a lucskos káposztát.
Igaz ma már egy kicsit energiaszegényebben készítem , mint nagymamám, édesanyám, de az ízhatás ugyanaz, mert a varázslatos semmihez nem hasonlítható ízét a zöld csombor és kapor adják.
Én így készítem:

Hozzávalók:

  • 30 dkg kockára vágott sertéshús
  • 1 fej káposzta( 1,5 kg volt)
  • csombor, kapor
  • zöld paprika, csípős vegyesen
  • 3-4 paradicsom
  • 1 evőkanál apróra vágott póréhagyma(más is jó)
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt , 1 evőkanál búzaliszt
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 2 evőkanál joghurt
  • ecet ízlés szerint
  • 1 ek.olaj

Elkészítés:
Felkockázzuk a sertés húst, és hideg vízben feltesszük főni egy nagy fazékban, amikor felfő lehabozzuk és hozzáadjuk a kockára vágott zöld káposztát, majd sózzuk és hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, a csombort (borsikafű), a kaprot. Kis lángon főzzük.

Egy teflon serpenyőben a az olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az édes nemes piros paprikát, 1 dl vízzel felengedjük , hagyjuk egy kicsit összefőni és hozzáadjuk a levesükhöz. Amikor megpuhult a hús és a káposzta  ízlés szerint ecetet adunk hozzá, majd behabarjuk. A lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal és a tejfőllel,majd a tálba öntünk a forró levesünkből, jól ősszekavarjuk és beleöntjük a levesbe, várjuk ameddig felforr, ha szükség akkor még utánaízesítünk.

Vigyázzunk arra, hogy az ecetet a habarás előtt tegyük a levesbe, mert különben megcsomósodik a tejföl.

A finom izét a zöld fűszerek adják:-))))

Jó étvágyat!