A lila káposztából leggyakrabban dinsztelt káposztát készítünk, most egy salátát hoztam Remek téli vitaminforrás.

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg lila káposzta
  • 1 darab narancs
  • 1/2 gránátalma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet(vagy citromlé)
  • só, bors


Elkészítés:

A lila káposztát lereszeljük, lesózzuk , a narancsot kifilézzük, a gránátalmát kettőbe vágjuk .
A káposztát kicsit kifacsarjuk ,tálba tesszük, rátesszük a narancsdarabokat,gránátalmát, mindent összekeverünk.


Az ecetből, olajból,gránátalma levéből, sóval-borssal öntetet keverünk, a salátára öntjük, alaposan elkeverjük.

Jó étvágyat kívánok!

A képen töltött gomba is van. Gyakran készítek, recept: