Díjat kaptam http://zsuzsifinomsagai.cafeblog.hu/

Zsuzsi finomságai a következő kérdéseket tette fel nekem,
nagyon köszönöm
:-)!

Korábban is kaptam ehhez hasonló felkérést, de akkor kezdtem a blogom felújítását (mely jelenleg is tart), és azért nem sikerült a feltett kérdésekre válaszolni, ezúton is szeretnék elnézést kérni tőlük.

1. Mióta írod a blogod és miért kezdtél belé?
Eredetileg én nem is blogírással kezdtem, hanem cukorbetegeknek készítettem egy http://egeszseg.keva.hu/ oldalt ( melyet természetesen továbbra is szerkesztek), ahol életmóddal,  étrenddel, diétával kapcsolatos kérdések vannak.  Elkezdtem egy-egy ételfotót készíteni, hogy jobban szemléltessem az arányokat, hogy miből, mit , mennyit ajánlatos a tányérra tenni, mi emeli kevésbé a vércukrot, miből kell kevesebbet enni stb…
Gyermekkoromban is szívesen forgolódtam  a konyhában  és mindig próbáltam valami újat  kitalálni, aztán egy idő után   észrevettem, hogy újabbnál-újabb receptek születnek amiket én találok ki, és közben el is felejtem őket.  Egyszer a fiam megjegyezte”ezt most írd le anyu, hogy legközelebb is így tudd elkészíteni”. Így kezdődött:-)
2. Miért éppen ezt a témát választottad?
Ennek a kérdésnek nagyon örülök,  általánosságban próbálok egészséges ételeket főzni a családomnak. Egyetlen divatdiétát sem követek, azt vallom mindenből lehet enni mértékkel.
Ezért is bővült ki a cím Sárika konyhájára . Szeretném megmutatni, hogy kevesebb zsiradékkal is lehetnek ízletesek az ételek. Aki követ tudja, hogy nagyon sok zöld fűszert használok, gyakran belegondolok, ha valaki elolvassa a receptemet azt hiszi, hogy rengeteg hozzávaló kell és nagyon drága lehet. Egy recept ötletet ad és mindenki a saját ízlésére formálhatja az ízeket, hisz én is úgy teszek.
3. Mi volt eddig a legnagyobb örömöd a blogolásban, vagy a bloghoz köthetően?
Nagy általánosságban kellemes tapasztalataim vannak, sok pozitív visszajelzést kaptam az olvasóktól, a követőktől, sok jó embert sikerült megismerni az interneten keresztül, némelyikkel szinte baráti viszony alakult ki.
Konkrét dologként egy közeli eseményt említenék,a Floriol oldalon a salátáimmal megnyertem a fődíjat.
4. Ha nyaralni mész magára hagyod a blogod, vagy még onnan is jelentkezel?
Hurcolom a leptopot, a fényképezőgépet magammal, a blogba ugyan bejegyzést nem írok, de   facebook.com/KeVaEgeszseg  oldalra amikor tudok bejelentkezek. Természetesen szólok egy-két jó barátnak, hogy figyeljék az oldalt. Ezúton is szeretném megköszönni a kedves KEVas Barátaimnak, hogy évek óta követtek, hozzászóltok a kérdésekhez, ötleteket adtok!

Most pedig nehéz feladat vár rám, hogy kinek adjam tovább a díjat, mivel jó néhány blogismerősöm van,akiket nagyon szeretek.

1. http://gizi-receptjei.blogspot.hu/

2.http://aranytepsi.blogspot.hu/

3.http://fuszermania.blogspot.hu/

4.http://vargaani.blogspot.hu/

5.http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/

6.http://danadiskitchen.blogspot.hu/

A kérdéseim hozzátok a következőek:

1. Mikor és miért kezdtél blogot írni?
2.Melyik a kedvenc ételed?
3.Sütni,vagy főzni szeretsz jobban?
4.Milyen szempontok szerint választod ki az alapanyagokat a sütéshez, a főzéshez?
5. Mi volt eddig a legnagyobb örömöd  a blogolásban vagy a bloghoz köthetően?

Részemről ennyi lenne, de természetesen szívesen válaszolok további kérdésekre is. Gyertek a  https://www.facebook.com/KeVaEgeszseg oldalra is 🙂

Nagyon köszönöm a díjat 🙂