Néhány hónappal korábban már készítettem hasonló levest,de akkor kép nem készült, ma igyekeztem pótolni. Igaz akkor nem dinszteltem meg a zöldségeket,de szerintem úgy is finom volt. Legalább is a barátnőmnek nagyon ízlett,ezért rendszeresen elkészíti. Főleg olyankor, ha valaki beteg a családban, azt mondja korábban húslevest főzött ilyenkor,de az utóbbi időben inkább ezt a lestyános-zöldséges könnyű leveskét. Most a szokásomtól eltérően túlságosan is megdicsértem, akkor nézzük hogyan készül?! 🙂
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 4-5 szelet szárított vargánya(lehet friss csiperkét is használni)
- 1 kis hagyma
- 50-60 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, petrezselyem, karalábé,zeller)
- 15 dkg zöld hüvelyű mirelit bab
- 10 dkg mirelit zöldborsó
- 15-20 dkg krumpli
- zöldpetrezselyem,
- lestyánlevél
- 1 paradicsom
- 1 /2 paprika
- só, bors,csipetnyi kurkuma
- 1 ek olaj
Elkészítés:
Megpucoljuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket. A csirkemell filét is ujjnyi szeletekre vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a sárgarépát,petrezselymet, a zellert,karalábét, egy csipet sót is hintünk rá, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyem zölddel addig pirítjuk ameddig a csirkemell is kifehéredik, fűszerezzük sóval, borssal,kurkumával.
Egy fazékban közben vizet forralunk és hozzáöntjük a zöldséges raguhoz.
Beletesszük a levesbe a lestyánlevelet, zeller zöldet, paradicsomot,paprikát, a leöblített szárított vargányát és egészben a hagymát,együtt főzzük 5-6 percig,majd belerakjuk a zöldbabot és a felkockázott krumplit.
Alacsony lángon főzzük, amikor megpuhultak a zöldségek , a csirkemell kockák, beletesszük a borsót , néhány percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemzöld és lestyánlevéllel meghintjük.(az egész hagymát kidobjuk belőle).
Forrón, petrezselyem és apróra vágott lestyánlevéllel tálaljuk. Aki szereti tehet bele csili paprikát!
Jó étvágyat kívánok!