Néhány hónappal korábban már készítettem hasonló levest,de akkor kép nem készült, ma igyekeztem pótolni. Igaz akkor nem dinszteltem meg a zöldségeket,de szerintem úgy is finom volt. Legalább is a barátnőmnek nagyon ízlett,ezért rendszeresen elkészíti. Főleg olyankor, ha valaki beteg a családban, azt mondja korábban húslevest főzött ilyenkor,de az utóbbi időben inkább ezt a lestyános-zöldséges könnyű leveskét. Most a szokásomtól eltérően  túlságosan is megdicsértem, akkor nézzük hogyan készül?! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 4-5 szelet szárított vargánya(lehet friss csiperkét is használni)
  • 1 kis hagyma
  • 50-60 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, petrezselyem, karalábé,zeller)
  • 15 dkg zöld hüvelyű mirelit bab
  • 10 dkg mirelit zöldborsó
  • 15-20 dkg krumpli
  • zöldpetrezselyem,
  • lestyánlevél
  • 1 paradicsom
  • 1 /2 paprika
  • só, bors,csipetnyi kurkuma
  • 1 ek olaj

Elkészítés:
Megpucoljuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket.  A csirkemell filét is ujjnyi szeletekre vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a sárgarépát,petrezselymet, a zellert,karalábét, egy csipet sót is hintünk rá, majd  hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyem zölddel addig pirítjuk ameddig a csirkemell is kifehéredik, fűszerezzük sóval, borssal,kurkumával.
Egy fazékban közben vizet forralunk és hozzáöntjük a zöldséges raguhoz.
Beletesszük a  levesbe  a lestyánlevelet, zeller zöldet, paradicsomot,paprikát, a leöblített szárított vargányát és egészben a hagymát,együtt főzzük 5-6 percig,majd belerakjuk a zöldbabot és a felkockázott krumplit.

Alacsony lángon főzzük, amikor megpuhultak a zöldségek , a csirkemell kockák, beletesszük a borsót , néhány percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemzöld és lestyánlevéllel meghintjük.(az egész hagymát kidobjuk belőle).

Forrón, petrezselyem és apróra vágott lestyánlevéllel tálaljuk. Aki szereti tehet bele csili paprikát!

Jó étvágyat kívánok!