Nagy kedvencem a lazac, de lencsesalátával még nem próbáltam.
Az este nagyobb adag lencsét főztem, így jó ötlet volt Pintér Judit saláta ötlete, amit ki is próbáltam. A lencse egy nagyon fontos, tápláló zöldségféle. A-vitaminban, vasban és B-vitaminokban is gazdag, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani belőle. A lencse ideális, lassan felszívódó szénhidrátforrásnak számít. 100 gramm lencsében 53 gramm CH van.

Hozzávalók:
egy bögre lencse
1 db sárgarépa
3 evőkanál felaprított póréhagyma
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál bajor mustár
só,bors
babérlevél
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A lencsét beáztatjuk, majd feltesszük főni / én ,ha felforr a főzővizet leöntöm, és utána újból felengedem a fazekat vízzel/ sót, babérlevelet, fokhagymát adok hozzá. Előfőzöm,de úgy szeretem, ha még kicsit roppanós.
Feldarabolom a póréhagymát, a sárgarépát kis vékony csíkokra vágok.

Egy tálban elkeverem a mustárt az olíva olajjal,sózom , borsozom. Beleteszem a hagymát, sárgarépát , végül a kihűlt hozzáadom a lencsét, összekavarom.

A lazaccal kínálom.

A lazac így készült: