Szeretem a színes zöldségtálakat,remek köret,de vegetáriánusoknak főételnek is kiváló.

Most egy kisebb tál készült köretnek két személyre, főételnek egy személyes adag

Hozzávalók:

  • 1 db édesburgonya (20 dkg)
  • 1/ 2 bébi cukkini ( 20 dkg körül)
  • 1 db lila hagyma
  • néhány karika kápia paprika
  • só,bors
  • petrezselyemzöld,kakukkfű
  • 2 ek zöld fűszeres (oregánós olívaolaj)

Elkészítés:

Megpucoljuk az édesburgonyát, 2 mm vastagra szeljük. A cukkinit megmossuk és héjastól  szintén 2 mm-es karikákra szeljük.
A lila hagymát úgyszintén.

Sózzuk, borsozzuk. majd körbe rakjuk a kiolajazott tepsit egy burgonya, egy cukkini,egy karika hagyma. Addig ismételjük amíg elfogy. Beteszünk egy-egy karika paprikát,meghintjük petrezselyemzölddel, kakukkfűvel,végül meglocsoljuk olívaolajjal.

 

DSC_0641 (Large)

Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük, 10 -15 perc múlva a fóliát levesszük és úgy sütjük.
Forrón kínáljuk.

DSC_0665 (Large)

Jó étvágyat kívánok!