Szeretem a színes zöldségtálakat,remek köret,de vegetáriánusoknak főételnek is kiváló.
Most egy kisebb tál készült köretnek két személyre, főételnek egy személyes adag
Hozzávalók:
- 1 db édesburgonya (20 dkg)
- 1/ 2 bébi cukkini ( 20 dkg körül)
- 1 db lila hagyma
- néhány karika kápia paprika
- só,bors
- petrezselyemzöld,kakukkfű
- 2 ek zöld fűszeres (oregánós olívaolaj)
Elkészítés:
Megpucoljuk az édesburgonyát, 2 mm vastagra szeljük. A cukkinit megmossuk és héjastól szintén 2 mm-es karikákra szeljük.
A lila hagymát úgyszintén.
Sózzuk, borsozzuk. majd körbe rakjuk a kiolajazott tepsit egy burgonya, egy cukkini,egy karika hagyma. Addig ismételjük amíg elfogy. Beteszünk egy-egy karika paprikát,meghintjük petrezselyemzölddel, kakukkfűvel,végül meglocsoljuk olívaolajjal.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük, 10 -15 perc múlva a fóliát levesszük és úgy sütjük.
Forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!