A legsokoldalúbban elkészíthető húsféle a csirkemell, szívesen használom a konyhámban. Próbálok zsírszegényen főzni, olyan ételeket készíteni amik epeműtét utáni diétába is beilleszthető.

Hozzávalók:

  • egy egész csirkemell filé
  • 3 db light Medve sajt
  • 3-4 szelet zöld fűszeres kecskesajt
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • zöld fűszerek: lestyán,oregánó,kakukkfű, 3 csipenyi szárítottkapor
  • egy evőkanál joghurt
  • néhány szelet lila hagyma
  • egy db szárított paradicsom
  • egy kis sárgarépa
  • egy kisebb cukkini fele
  • 2-3 szelet zeller
  • 1 dl húsleves alaplé

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A  joghurtot, összekeverjük a szárított kaporral, két csipetnyi sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük.

Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Megpucoljuk a sárgarépát, zellert felkarikázzuk, a cukkinit. A tepsi aljába kókuszzsírt rakunk,majd rárakjuk a sárgarépa és cukkini karikákat.

DSC_0957 (Large)
Megsózzuk majd hintjük egy csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot,majd rámorzsoljuk a kecskesajtot.

DSC_0959 (Large)

Ráfektetünk néhány lestyán, és oregánó,kakukkfű ágat,egy szárított paradicsomot,néhány szelet lila hagymát.

DSC_0979 (Large)

Ráöntjük a húsleves alaplét,lefóliázva  180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és rápirítunk ( én most kevésbé pirítottam meg)

DSC_0024 (Large)

Fejes salátával, zöldségekkel,illetve héjában sült krumplival,kapros joghurt öntettel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!