A fagyasztóból szeretném felhasználni az alapanyagokat. eszembe jutott, hogy két hete betettem egy adag előfőzött gyöngybabot. Természetesen konzervbabbal,vagy más babból is készíthető.

Hozzávalók:


egy fej lila hagyma
1 szál újhagyma, néhány szál metélőhagyma
2 db tv paprika
fél-fél piros és zöldpaprika
csípős paprika ízlés szerint, vagy egy kis csili( én most csilit tettem)
3 dl előfőzött gyöngybab ( vagy egy babkonzerv)
3 db aszalt paradicsom, illetve az aszalt paradicsom olaja (nekem 2 evőkanálnyi )
2 dkg vaj
só, frissen őrölt bors
ízesítésként 5-6 szelet szárított vargánya
1 pohár ( 2 dl hámozott paradicsomkonzerv)
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az olajon a hagymát , az aszalt paradicsomot, paprikát megdinsztelem , hozzáadom a zúzott fokhagymát,csilit és a vajat. Majd felengedem a paradicsommal, ízesítem sóval, borssal a szárított vargányával.
Beleteszem a gyöngybabot összefőzöm.

Ha valaki édesebben szereti adhat hozzá mézet, vagy folyékony édesítőt.

(Én most nem tettem)
Összefőzzük és máris tálalható.

Önmagában is finom, de lehet köretként is tálalni.