Ezen a nyáron nem volt olyan nagy hőség, ezért elég gyakran készítettem tepsis ételeket. No meg a sok zöldséget és a maradék sajtokat is így jól fel lehet használni. Ez a tepsis lecsó önálló ételként is megállja a helyét,de természetesen köretnek is kiváló.
Hozzávalók:
- 250 gramm Graham penne tészta
- 1 db hagyma
- 3 db paradicsom
- 3 db paprika( sárga, piros)
- 2 evőkanál olaj
- 2 púpozott evőkanál tejföl
- 1 tömlős krémsajt
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- egy evőkanál reszelt parmezán
- 1 db tojás
- só,bors
- 1 teáskanál cukor
- (néhány bazsalikom levél)
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra.
Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, és tovább pirítjuk, végül belerakjuk a felkockázott paradicsomot, a teáskanál cukrot, borsot, majd összefőzzük.
Elkészítjük az öntetet a tojást feltörjük,majd habosra verjük, belerakjuk a tejföl, a sajtokat,( a parmezán sajt kivételével), jól összekeverjük és beleöntjük a tejszínt, sózzuk.
Kiolajazott jénai tálba tesszük a tészta felét (kicsit kevesebbet mint a fele, és nem kell lecsepegtetni), rátesszük a lecsót, és a tészta másik felét,majd ráöntjük a sajtos öntetet, teszünk a tetejére néhány karika piros paprikát, paradicsomot.
Megszórjuk a parmezánnal.
Forró sütőbe készre sütjük.
Tálaláskor bazsalikom levéllel és reszelt parmezánnal díszítjük.
Jó étvágyat!
Gusztusos etvagygerjesztö,es szines!!
Nagyon szépen köszönöm!:-)