Ezen a nyáron nem volt olyan nagy hőség, ezért elég gyakran készítettem tepsis ételeket. No meg a sok zöldséget és a maradék sajtokat is így jól fel lehet használni. Ez a tepsis lecsó önálló ételként is megállja a helyét,de természetesen köretnek is kiváló.

Hozzávalók:

  • 250 gramm Graham penne tészta
  • 1 db hagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika( sárga, piros)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • egy evőkanál reszelt parmezán
  • 1 db tojás
  • só,bors
  • 1 teáskanál cukor
  • (néhány bazsalikom levél)

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra.

Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, és tovább pirítjuk, végül belerakjuk a felkockázott paradicsomot, a teáskanál cukrot, borsot, majd összefőzzük.

Elkészítjük az öntetet a tojást feltörjük,majd habosra verjük, belerakjuk a tejföl, a sajtokat,( a parmezán sajt kivételével), jól összekeverjük és beleöntjük a tejszínt, sózzuk.

Kiolajazott jénai tálba tesszük a tészta felét (kicsit kevesebbet mint a fele, és nem kell lecsepegtetni), rátesszük a lecsót, és a tészta másik felét,majd ráöntjük a sajtos öntetet, teszünk a tetejére néhány karika piros paprikát, paradicsomot.

Megszórjuk a parmezánnal.

Forró sütőbe készre sütjük.

Tálaláskor bazsalikom levéllel és reszelt parmezánnal díszítjük.

Jó étvágyat!