Tizenöt perc és kész! 🙂 Ha szeretnél egy gyors ebédet, vagy meleg vacsorát akkor ezt készítsd el!:-) korábban már készítettem hasonlót, most egy kis bacon szalonnával megtoldtam (2-3 szelet).
Gyorsan elkészíthető aprítás és főzés nem tart hosszabb ideig mint 10-15 perc:-) 🙂 önmagában is finom,de köretnek is kiváló. Akkor ízletes igazán, ha sokféle paprikánk van, mert az ad neki jó ízt és szint is :-).
Nekem sikerült hozzájutni egy jó nagy tasak paprikához, igyekeztem azt hatékonyan felhasználni nehogy kárba menjen:-).
Hozzávalók két személyre:
- paprika ( fél sárga, fél zöld, fél sárga tévépaprika, néhány szelet kápia paprika,ízlés szerint csípős paprika )
- egy zöldhagyma
- két db. paradicsom
- egy doboz babkonzerv
- só, frissen őrölt bors,
- egy evőkanál olívaolaj
- 3 szelet bacon
Elkészítés
A bacont felszeleteljük kisebb csíkokra, a zöldségeket rusztikus darabokra vágjuk.
Az olajat a serpenyőbe tesszük a baconnel egy kicsit pirítjuk,majd hozzáadjuk a hagymát, a paprikát. Kicsit sózzuk,borsozzuk együtt dinszteljük 2-3 percig.
Belerakjuk a felaprított paradicsomot és ráborítjuk a babkonzervet, ha felforr egy-két percig főzzük, ha szükség utánaízesítünk. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ui. variálható adható hozzá gomba, akár zöld fűszerrel is ízesíthető.
felaprítjük rusztikus az olajon a hagymát megdinsztelem , de csak kb.10 másodperc, majd mehet rá a paprika, így 2-3 percig dinsztelődik, aztán jöhet a paradicsom, és végül a konzervbab, egy-két perc fövés és kész is van.