Tizenöt perc és kész! 🙂 Ha szeretnél egy gyors ebédet, vagy meleg vacsorát akkor ezt készítsd el!:-) korábban már készítettem hasonlót, most egy kis bacon szalonnával megtoldtam (2-3 szelet).

Gyorsan elkészíthető aprítás és főzés nem tart hosszabb ideig mint 10-15 perc:-) 🙂 önmagában is finom,de köretnek is kiváló. Akkor ízletes igazán, ha sokféle paprikánk van, mert az ad neki jó ízt és szint is :-).

Nekem sikerült  hozzájutni egy jó nagy tasak paprikához, igyekeztem azt hatékonyan felhasználni nehogy kárba menjen:-).

Hozzávalók két személyre:

  • paprika ( fél sárga, fél zöld, fél sárga tévépaprika, néhány szelet kápia paprika,ízlés szerint csípős paprika )
  • egy zöldhagyma
  • két db. paradicsom
  • egy doboz babkonzerv
  • só, frissen őrölt bors,
  • egy evőkanál olívaolaj
  • 3 szelet bacon

Elkészítés
A bacont felszeleteljük kisebb csíkokra, a zöldségeket  rusztikus darabokra vágjuk.
Az olajat a serpenyőbe tesszük a baconnel egy kicsit pirítjuk,majd hozzáadjuk a hagymát, a paprikát. Kicsit sózzuk,borsozzuk együtt dinszteljük 2-3 percig.
Belerakjuk a felaprított paradicsomot és ráborítjuk a babkonzervet, ha felforr egy-két percig főzzük, ha szükség  utánaízesítünk. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ui. variálható adható hozzá gomba, akár zöld fűszerrel is ízesíthető.
felaprítjük rusztikus  az olajon a hagymát megdinsztelem , de csak kb.10 másodperc, majd mehet rá a paprika, így 2-3 percig dinsztelődik, aztán jöhet a paradicsom, és végül a konzervbab, egy-két perc fövés és kész is van.