Amikor kevés időnk van és szeretnénk valami friss, meleg ételt varázsolni  az asztalra, akkor egy mirelit zöldségkeverék nagyon hasznos alapanyag. Én mindig tartok a fagyasztómban ilyeneket, mert néhány perc alatt elkészül.

Lazacot  elég gyakran készítek, erről már korábban is írtam 🙂 , igyekszem kihasználni az akciókat.

Hozzávalók:

  • 2 darab lazacfilé
  • 3-4 citromkarika, frissen facsart citromlé
  • zöld kapor,vagy szárított
  • két diónyi vaj
  • 2 evőkanál olíva olaj ( lehet napraforgó olaj is)
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 koktél paradicsom, 3-4 szelet paprika

Elkészítés:

A  lazacot frissen facsart citromlével meglocsoljuk, szárított kaporral, sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk. Közben a serpenyőben olajat hevítünk és rátesszük a lazac szeleteket, majd beleteszünk egy diónyi vajat. Oldalanként 3-4 percig sütjük attól függően, hogy milyen vastag a lazacunk ( most vékonyabb szeletek voltak).  Majd beledobjuk a paradicsomot és a paprikát, 1-2  percre lefedjük fedővel, majd félrehúzzuk a tűzhelyről.

 

Köret elkészítése:

Közben a mirelit zöldséget egy evőkanál olajon , egy diónyi vajjal 3-4 perc alatt lefedve megpároljuk. Petrezselyemzölddel, és szárított lestyánnal ízesítjük.

Egy külön lábasban személyenként 1-2 krumplit sós vízben megfőzünk.

A lazac szeletet a párolt zöldséggel és krumplival tálaljuk. Ha valaki fogyókúrázik, akkor hagyja ki a vajat az ételből, és a krumpli is kimaradhat 🙂

Jó étvágyat!