Amikor kevés időnk van és szeretnénk valami friss, meleg ételt varázsolni az asztalra, akkor egy mirelit zöldségkeverék nagyon hasznos alapanyag. Én mindig tartok a fagyasztómban ilyeneket, mert néhány perc alatt elkészül.
Lazacot elég gyakran készítek, erről már korábban is írtam 🙂 , igyekszem kihasználni az akciókat.
Hozzávalók:
- 2 darab lazacfilé
- 3-4 citromkarika, frissen facsart citromlé
- zöld kapor,vagy szárított
- két diónyi vaj
- 2 evőkanál olíva olaj ( lehet napraforgó olaj is)
- frissen őrölt bors
- 1-2 koktél paradicsom, 3-4 szelet paprika
Elkészítés:
A lazacot frissen facsart citromlével meglocsoljuk, szárított kaporral, sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk. Közben a serpenyőben olajat hevítünk és rátesszük a lazac szeleteket, majd beleteszünk egy diónyi vajat. Oldalanként 3-4 percig sütjük attól függően, hogy milyen vastag a lazacunk ( most vékonyabb szeletek voltak). Majd beledobjuk a paradicsomot és a paprikát, 1-2 percre lefedjük fedővel, majd félrehúzzuk a tűzhelyről.
Köret elkészítése:
Közben a mirelit zöldséget egy evőkanál olajon , egy diónyi vajjal 3-4 perc alatt lefedve megpároljuk. Petrezselyemzölddel, és szárított lestyánnal ízesítjük.
Egy külön lábasban személyenként 1-2 krumplit sós vízben megfőzünk.
A lazac szeletet a párolt zöldséggel és krumplival tálaljuk. Ha valaki fogyókúrázik, akkor hagyja ki a vajat az ételből, és a krumpli is kimaradhat 🙂
Jó étvágyat!