Vasárnap egy nagyon finom és egészséges ebédet készítettem. A csőben sült brokkoli receptje itt : https://blog.keva.hu/recept/csoben-sult-brokkoli/, mellé kurkumás csirkemellet kínáltam. Amilyen egyszerű az elkészítése,éppen olyan finom. 15-20 perc alatt elkészül ( + a pácolási idő:-) )
Hozzávalók:
- 2 db.csirkemell filé
- 2 csipetnyi kurkuma
- ízlés szerint só,frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- 1 dl fehér bor
Elkészítés:
A mell filét megmossuk, félbe vágjuk , a vizet leitatjuk a húsról.
Fűszerezzük sóval,borssal, meghintjük kurkumával és rálocsolunk egy evőkanál olajat. Jól beleforgatjuk és lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Sütéskor a serpenyőbe öntjük az olíva olajat, amikor forró a serpenyő beletesszük a bepácolt mell filéket. Mindkét oldalát elősütjük,( oldalanként 2-3 perc) majd rátesszük a vajat, a két gerezd fokhagymát,beleöntjük a
bort és fedő alatt pároljuk kb.6-8 percig. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon gusztusos színes szép tálalással készült ételek!! Mindenkinek szeretettel ajánlom a Sárika konyháját nagyon érdemes betekinteni!
Köszönöm szépen kedves vagy Zsuzsa! 🙂