Szeretnélek ismét meglepni Titeket egy  gyorsan elkészíthető recepttel.
Ma dupla öröm is ért reggel a posta hozta a Receptsarok című receptgyűjteményt ( Tudomány Kiadó), melyben 6 receptem is szerepel,  ez a cukorbetegeknek szóló kiadvány, illetve  a Küldd el a Recepted című újságban szintén két receptem jelent meg.  Hihetetlen öröm. :-). Két évvel korábban amikor elkezdtem egy-egy képet készíteni azzal a céllal, hogy a cukorbetegeknek szemléltessem, hogy mekkora adag krumpli, vagy hús kerüljön a tányéra, nem gondoltam, hogy valamikor a receptjeimet újságokban fogom olvasni.:-)
Akkor lássuk a receptet, nem bonyolult  és  gyorsan elkészíthető könnyű  csirkés recept.  Azért szeretem a csirkemellet, mert nagyon sokféleképpen elkészíthető, természetesen olyan zöld fűszernövényt használjunk, amelyiket kedveljük, de mindenképpen érdemes új ízekkel kísérletezni.  A kurkuma és a kakukkfű remek páros.

Hozzávalók:

  • 2 db.kisebb méretű csirkemell filé
  • 2 csipetnyi kurkuma
  • ízlés szerint só,frissen őrölt bors
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • diónyi vaj
  • fél dl fehér bor

Elkészítés:

A mell filét megmossuk,  a vizet leitatjuk a húsról, félbe vágjuk , majd keresztben   3-4 cm széles szeleteket vágunk belőle.

Fűszerezzük sóval, borssal, meghintjük kurkumával és rálocsolunk egy evőkanál  olívaolajat. Jól beleforgatjuk és  20-30 percig pihentetjük.

A serpenyőbe öntjük a másik ek. olíva olajat,  beleteszünk két friss kakukkfűágat,amikor forró a serpenyő beletesszük a mell filéket.

Mindkét oldalát elősütjük,( oldalanként 2-3 perc) majd rátesszük a vajat, beleöntjük a bort és fedő alatt pároljuk kb.5-6 percig.

Forrón tálaljuk.

Én most padlizsánraguval kínáltam.

Recept :https://blog.keva.hu/recept/padlizsanragu-2/

Jó étvágyat kívánok!