Szeretnélek ismét meglepni Titeket egy gyorsan elkészíthető recepttel.
Ma dupla öröm is ért reggel a posta hozta a Receptsarok című receptgyűjteményt ( Tudomány Kiadó), melyben 6 receptem is szerepel, ez a cukorbetegeknek szóló kiadvány, illetve a Küldd el a Recepted című újságban szintén két receptem jelent meg. Hihetetlen öröm. :-). Két évvel korábban amikor elkezdtem egy-egy képet készíteni azzal a céllal, hogy a cukorbetegeknek szemléltessem, hogy mekkora adag krumpli, vagy hús kerüljön a tányéra, nem gondoltam, hogy valamikor a receptjeimet újságokban fogom olvasni.:-)
Akkor lássuk a receptet, nem bonyolult és gyorsan elkészíthető könnyű csirkés recept. Azért szeretem a csirkemellet, mert nagyon sokféleképpen elkészíthető, természetesen olyan zöld fűszernövényt használjunk, amelyiket kedveljük, de mindenképpen érdemes új ízekkel kísérletezni. A kurkuma és a kakukkfű remek páros.
Hozzávalók:
- 2 db.kisebb méretű csirkemell filé
- 2 csipetnyi kurkuma
- ízlés szerint só,frissen őrölt bors
- 2 ág kakukkfű
- 2 evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- fél dl fehér bor
Elkészítés:
A mell filét megmossuk, a vizet leitatjuk a húsról, félbe vágjuk , majd keresztben 3-4 cm széles szeleteket vágunk belőle.
Fűszerezzük sóval, borssal, meghintjük kurkumával és rálocsolunk egy evőkanál olívaolajat. Jól beleforgatjuk és 20-30 percig pihentetjük.
A serpenyőbe öntjük a másik ek. olíva olajat, beleteszünk két friss kakukkfűágat,amikor forró a serpenyő beletesszük a mell filéket.
Mindkét oldalát elősütjük,( oldalanként 2-3 perc) majd rátesszük a vajat, beleöntjük a bort és fedő alatt pároljuk kb.5-6 percig.
Forrón tálaljuk.
Én most padlizsánraguval kínáltam.
Recept :https://blog.keva.hu/recept/padlizsanragu-2/
Jó étvágyat kívánok!