Ma egy egészséges ételt hoztam , jó ha minél gyakrabban iktatunk az étrendünkbe halat, és színes zöldségeket . Az egészséges táplálkozás nem jelenti egyetlen élelmiszernek a tilalmát sem, azonban célszerű egyeseket előnyben részesíteni, mások fogyasztását csökkenteni. Bőséges fogyasztásra javasolt: elsősorban gyümölcsök, zöldség- és főzelékfélék, hal, teljes kiőrlésű gabonafélék. kerüljük a bő zsiradékban sütött panírozott ételeket, vagy csak alkalmanként készítsünk ilyent, jó ha csökkentjük a só fogyasztását. Nemcsak rántott hal készíthető, erre példa a mai ebédünk 🙂 , ropogós kéregben sült tőkehal filé .
Ropogós kukoricadarás-zabkorpás tőkehalfilé
Hozzávalók 2 személyre:
- két szelet halfilé
- egy el.kukoricadara
- egy tk. zabkorpa
- egy tk. pirospaprika
- 2 csipetnyi kakukkfű
- 2 ek olaj
- só,bors
- citrom
Elkészítés:
Előző este kivesszük a fagyasztóból a halfilét és hagyjuk hűtőben felengedni. Reggel leöblítjük vízzel, majd meglocsoljuk citromlével és hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül.
Sütés előtt konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel.
Egy papírtörlőkendőn összekeverjük a zabkorpát, a kukoricadarával és a pirospaprikával ebbe beleforgatjuk a halszeleteket és teflon serpenyőben forró olajon ropogósra sütjük. Kb. 10 perc a sütési idő.
Párolt bébirépa-zöldbab keverék
Hozzávalók:
- fele-fele arányban bébirépa és zöldbabhüvely
- só,bors
- petrezselyemzöld
- egy tk. virágméz
- egy tk.olívaolaj
- egy diónyi vaj
Elkészítés:
Felmelegítjük az olajat és a vajat, rátesszük a mirelit zöldségeket és fűszerezés után roppanósra pároljuk.
Eisberg saláta
Az üzletben megvásárolt kész saláta mixre pár csepp citromot, és olívaolajat csepegtetünk. Tálaláskor balzsamkrémet csepegtetünk rá.
A halat citrommal és a színes körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!