Ma egy egészséges ételt hoztam , jó ha minél gyakrabban iktatunk az étrendünkbe halat, és színes zöldségeket . Az egészséges táplálkozás  nem jelenti egyetlen  élelmiszernek a tilalmát sem, azonban célszerű egyeseket előnyben részesíteni, mások fogyasztását csökkenteni. Bőséges fogyasztásra javasolt: elsősorban gyümölcsök, zöldség- és főzelékfélék, hal, teljes kiőrlésű gabonafélék. kerüljük a bő zsiradékban sütött panírozott ételeket, vagy csak alkalmanként készítsünk ilyent, jó ha csökkentjük a só fogyasztását. Nemcsak rántott hal készíthető, erre példa a mai ebédünk 🙂 , ropogós kéregben sült tőkehal filé .

Ropogós kukoricadarás-zabkorpás tőkehalfilé

Hozzávalók 2 személyre:

  • két szelet halfilé
  • egy el.kukoricadara
  • egy tk. zabkorpa
  • egy tk. pirospaprika
  • 2 csipetnyi kakukkfű
  • 2 ek olaj
  • só,bors
  • citrom

Elkészítés:

Előző este kivesszük a fagyasztóból a halfilét és hagyjuk hűtőben felengedni. Reggel leöblítjük vízzel, majd meglocsoljuk citromlével és hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül.

Sütés előtt konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel.

Egy papírtörlőkendőn összekeverjük a zabkorpát, a kukoricadarával és a pirospaprikával ebbe beleforgatjuk a halszeleteket és teflon serpenyőben forró olajon ropogósra sütjük. Kb. 10 perc a sütési idő.

 

Párolt bébirépa-zöldbab keverék

Hozzávalók:

  • fele-fele arányban  bébirépa és zöldbabhüvely
  • só,bors
  • petrezselyemzöld
  • egy tk. virágméz
  • egy tk.olívaolaj
  • egy diónyi vaj

Elkészítés:

Felmelegítjük az olajat és a vajat, rátesszük a mirelit zöldségeket és fűszerezés után roppanósra pároljuk.

Eisberg saláta

Az üzletben megvásárolt kész saláta mixre  pár csepp citromot, és olívaolajat csepegtetünk. Tálaláskor balzsamkrémet csepegtetünk rá.

 

A halat citrommal és a színes körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!