Szeretném népszerűsíteni egy kicsit a halat, a rántott halon kívül számtalan lehetőség van a hal elkészítésére, most csak egyszerű , gyorsan elkészíthető pontyot hoztam:-)
Hozzávalók:
- 8 db ujjnyi vastag pontyszelet
- 2 ek. kukoricadara
- 1 ek. tönkölybúzaliszt
- 1 tk. pirospaprika
- só,bors, kis citromlé
- 2 ek. olaj
- kakukkfű
Elkészítés:
A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be frissen őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, legalább 10-15 percig pihentessük.
Szedjük papírtörlőre,majd forgassuk bele a kukoricadarás keverékbe.
Teflonserpenyőben olajat hevítünk beletesszük a bepanírozott halszeleteket, amiket az oldala megpirult megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük.
A sütési ideje kb.6 perc a halszelet vastagságától függően.
A mikor megsült, papírtörlőre szedjük .
Mi joghurtos gombasalátával ettük, recept itt:https://blog.keva.hu/recept/joghurtos-gombasalata/