Szeretném népszerűsíteni egy kicsit a halat, a rántott halon kívül számtalan lehetőség van a hal elkészítésére, most csak egyszerű , gyorsan elkészíthető pontyot hoztam:-)

Hozzávalók:

  • 8 db ujjnyi vastag pontyszelet
  • 2 ek. kukoricadara
  • 1 ek. tönkölybúzaliszt
  • 1 tk. pirospaprika
  • só,bors, kis citromlé
  • 2 ek. olaj
  • kakukkfű

Elkészítés:
A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be frissen őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, legalább  10-15 percig pihentessük.

Szedjük papírtörlőre,majd  forgassuk bele a kukoricadarás keverékbe.

Teflonserpenyőben olajat hevítünk beletesszük a bepanírozott halszeleteket, amiket az oldala megpirult megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük.

A sütési ideje kb.6 perc a halszelet vastagságától függően.

A mikor megsült, papírtörlőre szedjük .

Mi joghurtos gombasalátával ettük, recept itt:https://blog.keva.hu/recept/joghurtos-gombasalata/