A pisztráng nálunk bármilyen változatban nyerő :-), most kakukkfűvel ízesítettem. Nagyon finom csak salátával is de az újkrumplival és frissen kibontott zöldborsóval igazi 🙂 Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 2 személyre :
- 2 db.25-30 dkg-os pisztráng
- 2 szál kakukkfű
- olaj a sütéshez
- a panírozáshoz:egy ek. kukoricadara, egy tk, rozsliszt , 1 tk. őrölt piros paprika
- só, bors ízlés szerint
- citrom
Elkészítés
A pisztrángot megmossuk, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd papírtörlőre helyezzük. A hasüregbe beleteszünk 1-1 szál kakukkfüvet, és a paprikás kukorica darába panírozzuk.
Teflon serpenyőben forró olajon készre sütjük. Amikor megsült papírtörlőkendőre szedjük , citrommal tálaljuk.
Mi petrezselymes burgonyával, friss párolt borsóval és kovászos uborkával ettük.