A pisztráng nálunk bármilyen változatban nyerő :-), most kakukkfűvel ízesítettem. Nagyon finom csak salátával is de az újkrumplival és frissen kibontott zöldborsóval igazi 🙂 Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 2 személyre :

  • 2 db.25-30 dkg-os pisztráng
  • 2 szál kakukkfű
  • olaj a sütéshez
  • a panírozáshoz:egy ek. kukoricadara, egy tk, rozsliszt , 1 tk. őrölt piros paprika
  • só, bors ízlés szerint
  • citrom

Elkészítés

A pisztrángot megmossuk, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd papírtörlőre helyezzük. A hasüregbe beleteszünk 1-1 szál kakukkfüvet, és a paprikás kukorica darába panírozzuk.

Teflon serpenyőben forró olajon készre sütjük. Amikor megsült papírtörlőkendőre szedjük , citrommal tálaljuk.

Mi petrezselymes burgonyával, friss párolt  borsóval és kovászos uborkával ettük.