Kukoricadarás harcsaszelet

Hozzávalók:

  • 8 db kisebb harcsaszelet
  • 1 ek. kukoricadara
  • 1 ek. rozsliszt
  • 1 tk. pirospaprika
  • só,bors, kis citromlé
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:
A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be frissen őrölt borssal. 10-15 percig pihentetjük.
Majd törlőkendőre szedjük, sózzuk és beleforgatjuk a kukoricadarás, rozslisztes, paprikás keverékbe.

Teflonserpenyőben olajat hevítünk beletesszük a bepanírozott halszeleteket, amiket az oldala megpirult megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük. A sütési ideje kb.6-8  perc a halszelet vastagságától függően.

Rukkola saláta
Hozzávalók :

  • rukkola ( én most egy fél dobozzal használtam fel)
  • 8-10 koktél paradicsom
  • egy teáskanál olíva olaj
  • ízlés szerint balzsamkrém ecet ( a citromos változat)

Tálba rakjuk a zöldségeket, meglocsoljuk olíva olajjal, és a balzsamkrémmel.

A halat párolt borsóval és jázmin rizzsel, valamint  a színes salátával  tálaltam.
Nagyon finom és egészséges ebéd volt.

Jó étvágyat!