Kukoricadarás harcsaszelet
Hozzávalók:
- 8 db kisebb harcsaszelet
- 1 ek. kukoricadara
- 1 ek. rozsliszt
- 1 tk. pirospaprika
- só,bors, kis citromlé
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be frissen őrölt borssal. 10-15 percig pihentetjük.
Majd törlőkendőre szedjük, sózzuk és beleforgatjuk a kukoricadarás, rozslisztes, paprikás keverékbe.
Teflonserpenyőben olajat hevítünk beletesszük a bepanírozott halszeleteket, amiket az oldala megpirult megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük. A sütési ideje kb.6-8 perc a halszelet vastagságától függően.
Rukkola saláta
Hozzávalók :
- rukkola ( én most egy fél dobozzal használtam fel)
- 8-10 koktél paradicsom
- egy teáskanál olíva olaj
- ízlés szerint balzsamkrém ecet ( a citromos változat)
Tálba rakjuk a zöldségeket, meglocsoljuk olíva olajjal, és a balzsamkrémmel.
A halat párolt borsóval és jázmin rizzsel, valamint a színes salátával tálaltam.
Nagyon finom és egészséges ebéd volt.
Jó étvágyat!