Gyerekkoromban minden húsvéton készült báránysült krumplisalátával. Néhány éve a báránysült mellé cukkiniragut is készítek, szerintem így együtt nagyon jól harmonizálnak az ízek :-).
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 kis fej lila hagyma, zöld hagymaszár
- 1 evőkanál 20%-os ecet
- 1 teáskanál cukor ,vagy édesítőszer
- 1 mokkáskanál só
- őrölt bors, pirospaprika
Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmossuk, majd héjastul megfőzzük. Leöntjük a vizet, és hagyjuk , hogy egy kicsit hűljön. Ameddig meleg meghámozzuk. A krumplit és a lila hagymát felszeleteljük, beletesszük egy mély tálba,sózzuk A vizet a cukorral, a sóval és ízlés szerint borssal összekeverjük.Ráöntjük a krumplira és az egészet jól összekeverjük, vigyázzunk arra, hogy a krumpli ne törjön össze. A tetejére ráhintünk egy kis pirospaprikát, és a zöld hagymaszárat.
A kész salátát tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Előző nap is elkészíthető a salátát.
Jó étvágyat!
Mi báránysülttel ettük, recept itt: https://blog.keva.hu/recept/mesesen-omlos-baranysult/
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/krumplisalata-baranysulttel/ […]