Érdekes, hogy gyermekkorban soha sem ettem krumplis tésztát, a mi vidékünkön nem főzték, de az utóbbi időben szinte havonta készítek krumplis tésztát, mert a családom nagyon szereti.
Hozzávalók:
- 1 csomag kockatészta
- 4 közepes krumpli
- 1 kisebb póréhagyma
- 2-3 szelet sárga paprika
- 3-4 karika csípős zöld paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál olaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A hagymát, és a paprikát felvágjuk, az olajon világosra pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a piros paprikát , majd a krumplikockákat, annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megfőtt krumplipüré törővel összetörjük, de csak rusztikusra, hogy maradjon egy-egy krumpli darabocska is. Közben megfőzzük a tésztát, ha megfőtt leszűrjük és alaposan összekeverjük, megborsozzuk, ha szükség utánaízesítünk. Lehet még egy kicsit serpenyőben pirítani, ropogósan is nagyon finom. Savanyú uborkával, vagy friss salátával szoktuk enni.
Jó étvágyat!