Érdekes, hogy gyermekkorban soha sem ettem krumplis tésztát, a mi vidékünkön nem főzték, de az utóbbi időben szinte havonta készítek  krumplis tésztát, mert a családom nagyon szereti.

Hozzávalók:

  • 1 csomag kockatészta
  • 4 közepes krumpli
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 2-3 szelet  sárga paprika
  • 3-4 karika csípős zöld paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A hagymát, és a paprikát felvágjuk, az olajon világosra pirítjuk,  sózzuk, borsozzuk, beletesszük a piros paprikát , majd a krumplikockákat, annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megfőtt krumplipüré törővel összetörjük, de csak rusztikusra, hogy maradjon egy-egy krumpli darabocska is. Közben  megfőzzük a tésztát, ha megfőtt leszűrjük és alaposan összekeverjük, megborsozzuk, ha szükség utánaízesítünk. Lehet még egy kicsit serpenyőben pirítani, ropogósan is nagyon finom. Savanyú uborkával, vagy friss salátával  szoktuk enni.

Jó étvágyat!