Nagyon finom zsenge karalábét sikerült vásárolni, rajta voltak a levelek is. Készítettem egy kis levest,illetve egy finom főzeléket , amibe a forrázott leveleiből is vágtam. Önmagában is finom,de természetesen kínálható feltéttel is. Krumplival még soha nem próbáltam a karalábéfőzeléket.:-)
Hozzávalók:
- 2 db zsenge karalábé
- 1 db új sárgarépa
- 1 db krumpli( kb 20 dkg)
- 1 evőkanál felaprított póréhagyma
- 1 csapott ek teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 dl tejszín
- 2 dl zöldségalaplé
- zöld fűszerek: csombor,kapor, petrezselyemzöld, 2-3 szelet piros paprika
- 1 ek olíva olaj
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
Olíva olajon és a vajon elkezdjük dinsztelni a póréhagymát, paprikát répát, majd a karalábét, 1-2 percig.Majd hideg vízzel, vagy zöldségalaplével felengedjük. Kb 5 perc múlva beletesszük a krumplit is. Meghintjük sóval,apróra vágott zöld fűszerrel friss csombor,kapor,petrezselyemzöldet, a feldarabolt, előzőleg megforrázott karalábélevelet is beletesszük. és együtt pároljuk.
A tejszínt elkeverjük a liszttel, majd egy kis főzőlével hígítjuk a hőkiegyenlítés miatt, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Összeforraljuk, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Feltétként a megmaradt sertéssültet adtam,de önmagában is finom.
Jó étvágyat kívánok!