Nagyon finom zsenge karalábét sikerült vásárolni, rajta voltak a levelek is. Készítettem egy kis levest,illetve egy finom főzeléket , amibe a forrázott leveleiből is vágtam. Önmagában is finom,de természetesen kínálható feltéttel is. Krumplival még soha nem próbáltam a karalábéfőzeléket.:-)

Hozzávalók:

  • 2 db zsenge karalábé
  • 1 db új sárgarépa
  • 1 db krumpli( kb 20 dkg)
  • 1 evőkanál felaprított póréhagyma
  • 1 csapott ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl zöldségalaplé
  • zöld fűszerek: csombor,kapor, petrezselyemzöld, 2-3 szelet piros paprika
  • 1 ek olíva olaj
  • 2 dkg vaj


Elkészítés:

Olíva olajon és a vajon elkezdjük dinsztelni a póréhagymát, paprikát répát, majd a karalábét, 1-2 percig.Majd hideg vízzel, vagy zöldségalaplével felengedjük. Kb 5 perc múlva beletesszük a krumplit is. Meghintjük sóval,apróra vágott zöld fűszerrel friss csombor,kapor,petrezselyemzöldet, a feldarabolt, előzőleg megforrázott karalábélevelet is beletesszük. és együtt pároljuk.

A tejszínt elkeverjük a liszttel, majd egy kis főzőlével hígítjuk a hőkiegyenlítés miatt, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Összeforraljuk, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Feltétként a megmaradt sertéssültet adtam,de önmagában is finom.

Jó étvágyat kívánok!