Az alapötletet az Izletes tv. videóján láttam, saját ízlésünk szerint formáltam. Állítólag körbejárta az internetet, közkedvelt recept. Én nem találkoztam vele mostanáig:-)

Laktató étel, néhány hozzávalóból.

Hozzávalók:

  • 2 db krumpli kb 30 dkg
  • kb 30 dkg káposzta ( ugyanannyi)
  • 1 db újhagyma
  • csokor petrezselyem zöld, 2-3 szál kapor
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csapott ek zabliszt
  • 1 ek zabpehely
  • 2 db tojás
  • 6-8 db mini mozzarella, 5 dkg reszelt trappista
  • olaj
  • 2 dkg vaj

Joghurt a tálaláshoz


Elkészítés:

Megpucoljuk és felvágjuk a krumplit apró kockákra ( ujjbegynyi), a káposztát és a hagymát is felvágjuk.

Olajba tesszük a vajat,majd először a krumplit, utána rátesszük a hagymát együtt pirítjuk, végül a felaprított káposztát. Fűszerezzük köménnyel, sóval borssal. Teszünk rá egy kis vizet kb fél dl-t. Lefedjük és néhány percig pároljuk.

Kiborítjuk egy kis tálba hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd hozzáadunk apróra vágott petrezselyemzöldet, kaprot, zöld hagymaszárat, két tojást, a zablisztet és a pelyhet. Összekavarjuk és állni hagyjuk.

Serpenyőbe olajat teszünk, majd beleteszünk két db kivajazott inox pogácsaformázót, és ebbe két evőkanál masszát teszünk,erre reszelt sajt és mozzarella golyó, utána még egy ,másfél evőkanál massza. Elegyengetjük,majd óvatosan megfordítjuk. Én négy darabot sütöttem így, majd a megmaradt masszát egyben megsütöttem,úgy is finom.

Ha új krumplit használunk akkor rövidebb ideig kell pirítani ( én második alkalommal már azt használtam).

Jó étvágyat!