Ismét cukkiniszezon van, igaz nincs olyan sok egyelőre, mint a tavaly,de gondolom az eső után jobban beindul. Az idén négy színű is van, imádom variálni őket. Nemrég láttam a neten egy krumplis cukkinifőzeléket, a receptre nem emlékszem, de elég volt az ötlet, hisz még főzelékbe így nem próbáltam . Amúgy is tesztelős hétvége volt, talán ez ízlett a legjobban ( a férjemnek mindenképpen, hisz krumpli imádó), na de itt lehet csalni, hisz a cukkini jóval energiaszegényebb, ízesíteni meg remekül lehet.  Én az arányokat illetően 2 / 3 cukkinit- 1/ 3 krumplit használtam fel. Lényegében a krumplifőzelék és a tökfőzelék ízesítéséből született a recept.

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cukkini
  • 2 db krumpli
  • 1 kis hagyma
  • 1-2 szelet pritamin paprika
  • 1 ek olaj
  • 1 db.babérlevél
  • ízlés szerint apróra vágott zöld kaporlevél
  • 1,5 d-2 dl zöldségalaplé vagy húsleves ( vagy víz és szárított ételízesítő)
  • 2 ek görög joghurt
  • 1-2 csepp ecet( ízlés szerint)

Elkészítés:

Megmossuk a cukkinit, héjával együtt feldaraboljuk, a  krumplit meghámozzuk kb ugyanakkorára vágjuk , mint a cukkinit.
A hagymát, és a paprikát  felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk,rátesszük a krumplit, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, majd felengedjük a zöldségalaplével, amikor félig megpuhult ( kb 6-8 perc) hozzáadjuk a cukkinit, a zöld kaprot, ekkor tettem bele egy leheletnyi ecetet,  1-2 cseppnyit.

Csak roppanósra főzzük, majd kiveszünk egy merítőkanálnyit  és a joghurttal turmixoljuk. Visszatesszük a fazékba, összeforraljuk. Máris kínálható.

DSC_0320 (Large)

Lehet feltétként húst, virslit enni,de önmagában is finom:-)

Jó étvágyat!