Írhattam volna azt is,hogy cukkiniba rejtett húsgolyók , mert fele-fele arányban a van a tepsiben cukkini és krumpli.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a gyorsan elkészíthető tepsis ételeket. A krumplit szinte mindenki szereti, szóval ez a recept kedvelt ételed lesz, ha kipróbálod.:-)
Én most egy kisebb két személyes adagot készítettem és pillanatok alatt el is fogyott.
Hozzávalók két személyre:
- két krumpli ( 25-30 dkg)
- cukkini héjastól (25-30 dkg)
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 6-8 dkg reszelt sajt (trappista,füstölt sajt,parmezán)
- egy mokkáskanál fűszerpapika
- 10 db koktél paradicsom
- kapor,kakukkfű,petrezselyem zöld
- húsgolyó hozzávalója : 20 dkg darált sertéscomb,egy teáskanál fasírtfűszerpor(só,fokhagyma,hagyma ,paprika- ÍZTÁR-KFT ),egy kis méretű tojás, egy púpozott evőkanál zabhely,petrezselyemzöld
- olaj a tepsi kikenéséhez
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- só,bors
Elkészítés:
Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a fasírtfűszerporral,petrezselyemzölddel,borssal, hozzáadjuk a zabpelyhet, a feltört tojást. Jól összegyúrjuk ,és nedves kézzel kis diónyi golyókat formázunk.
Megpucoljuk a krumplit, reszelő durva fokozatán lereszeljük, azt tesszük a cukkinival is. Rajta hagyjuk a cukkini zöld héját. Sózzuk, beletesszük a felaprított zöld kaprot,néhány kakukkfű levelet.
Kiolajazunk egy kis tepsit, belehintjük a zsemlemorzsát.
A tepsibe tesszük a kinyomkodott cukkinis-krumplis keveréket.
Közéjük helyezzük a húsgolyókat, és a megmosott koktélparadicsomokat, kakukkfüvet,petrezselyemzöldet.
Ráöntjük a tejszínt, ráhintjük a reszelt sajtot. Egy evőkanányi sajtot félre rakunk.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük, 25-30 pecig alsó -felső sütésen sütjük. Majd levesszük a fóliát.
A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd ráhintjük. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe,addig ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap. A légkeveréses fokozatot be lehet kapcsolni.
Nagyon gusztusos és finomságos szép látványos!
Köszi szépen Zsuzsa! 🙂