Most egy hús nélküli ételt készítettem, ami második fogásként, de akár vacsorára is kiváló, előnye gyorsan elkészíthető és ízletes. Mindig variálható attól függően, hogy milyen sajtunk, vagy zöldségünk van itthon.
Hozzávalók 2 személyre :
- 200 gramm Fettucini tészta
- 1 dl tejszín
- 1 tömlős krémsajt
- 2 evőkanál reszelt Parmezán
- 1 dónyi vaj
- só
- 1 ek.olaj
- 1 kisebb brokkoli
- 2 csipetnyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy fazékban sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főző vízbe egy kis olajat is tenni, de természetesen ez ki is maradhat. Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, a krém sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót és kavargatás mellett összefőzzük. Ami előtt leszűrnénk a tésztát a főzőléből kb. egy dl. vizet beleöntünk a sajtos mártásunkhoz . Leszűrjük a tésztát és beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Sós vízben ressre főzzük a rózsáira szedett brokkolit ( 2 perc elég!). A főzővízbe szoktam tenni szódabikarbonát, ez megőrzi az üde zöld színét . Tányérra szedjük a tésztát , rátesszük a brokkolit és megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal.
Jó étvágyat!