Hozzávalók:
• A tésztához:
• 25 dkg finomliszt, és 25 dkg tönköly liszt
• 3 dl tej
• 2,5 dkg élesztő
• 1 kávéskanál kristálycukor
• 1,5 kávéskanál só
• 2 evőkanál étolaj vagy libazsír
•
• A töltelékhez:
• 30 dkg trappista sajt
• 2 szál parasztkolbász
•
• A kenéshez:
• 1 db tojás
• A tetejére:
• 1 evőkanál szezámmag
• 1 evőkanál lenmag
Elkészítés:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és kerekre nyújtjuk. 8 egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk 1-1 darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket, 25-30 percig pihentetjük, majd megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Gabriella Vassné Halász receptje.