Most először készítettem koktélrákot, természetesen tanácstalan voltam hogyan is készítsem, de Matyi Éva egy kedves blogerina barátnőm adott egy jó ötletet.
Olyan jól sikerült a recept, hogy fel is került az étlapunkra:-)
Hozzávalók:
- egy tasak mirelit koktélrák
- 250 gramm spagetti
- 1 gerezd fokhagyma (aki szereti tehet többet)
- 4-5 karika csili paprika
- nagy csokor zöld petrezselyem
- 2 ek. olívaolaj
- 1 dl zsírszegény tejszín
- ízlés szerint reszelt sajt (parmezán, Pannónia, Trappista keverék)
- só
Elkészítés:
Feltesszük a spagettit sós vízbe főni, de csak roppanósra főzzük.
Közben egy tepsiben az olívaolajat felhevítjük belerakjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a rákot, sózzuk,megfuttatjuk az olajon,majd meghintjük apróra vágott friss petrezselyemmel, nagyon sok kell bele,rádobjuk a csilikarikát, egy dl spagetti főzőlevet öntünk hozzá.
Leszűrjük a spagettit, nem kell leöblíteni ,összekeverjük a rákkal.Én adtam hozzá 1 dl zsírszegény tejszínt is,mert egy kicsit száraznak tűnt a spagetti, kiforraljuk és forrón tálaljuk.
Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok! 🙂