Most először készítettem koktélrákot, természetesen tanácstalan voltam hogyan is készítsem, de Matyi Éva egy kedves blogerina barátnőm  adott  egy jó ötletet.
Olyan jól sikerült a recept, hogy fel is került az étlapunkra:-)
Hozzávalók:

  • egy tasak mirelit koktélrák
  • 250 gramm spagetti
  • 1 gerezd fokhagyma (aki szereti tehet többet)
  • 4-5 karika csili paprika
  • nagy csokor zöld petrezselyem
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dl  zsírszegény tejszín
  • ízlés szerint reszelt sajt (parmezán,  Pannónia, Trappista keverék)

Elkészítés:

Feltesszük a spagettit sós vízbe  főni, de csak roppanósra főzzük.
Közben egy tepsiben az olívaolajat felhevítjük belerakjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a rákot, sózzuk,megfuttatjuk az olajon,majd meghintjük apróra vágott friss petrezselyemmel, nagyon sok kell bele,rádobjuk a csilikarikát, egy dl spagetti főzőlevet öntünk hozzá.

Leszűrjük a spagettit, nem kell leöblíteni ,összekeverjük a rákkal.Én adtam hozzá 1 dl zsírszegény tejszínt is,mert egy kicsit száraznak tűnt a spagetti, kiforraljuk és forrón tálaljuk.
Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal.

Jó étvágyat kívánok! 🙂