Hozzávalók :
1 db hátsó csülök
1 közepes disznó bőr
8 db disznó köröm
8 db disznófül
2 db fokhagyma
1 vöröshagyma
1 paprika
szemes bors
só
Elkészítése:
Megtisztítjuk alaposan a húsokat és hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fűszereket.Amikor szinte készre főtt, ez kb 6 óra,tettem bele még néhány gerezd fokhagymát.
Nagyon lassan kell főzni, mikor habosodni kezd leszedjük róla a habot a szép tiszta átlátszó lé érdekében.Én 6-7 órán keresztül készítettem.Lekapcsoltam a tűzhelyet ,kiszedtem a húsokat egy tálba, majd elosztottam tányérokba. Hagytam,hogy a zavaros rész leülepedjen a fazékban, majd átszűrtem a kocsonya levet és ráöntöttem a húsokra.
😛 Én szoktam beletenni még egy kis husít is, mert igy nem csak a bőrős dolgot esszük, nekem elég 4 órai főzés is, így is szépen megszilárdul. Ha még lehet dúsítani, akkor egy kis füstölt is mehet bele, meg egy kevés babérlevél is, így pikáns íze lesz, ahány ház annyi szokás, de nagyon guszta a tied is.
😀 Köszi! Van benne hús egy hátsó csülök :-), de babérlevél tényleg nincs,azt nem szoktam:-) Frissen perzselt hozzávalóim voltak,és ez kellemes ízt kölcsönöz.
🙂 Majd egyszer kipróbálom 🙂 Köszi!