Téli időszakban nálunk gyakran előforduló saláta a kínai kel. Meglepődve néztem a blogot,hogy nem írta még be 🙂 Talán azért, mert hihetetlenül egyszerű az elkészítése. Mindenki az ízlésének megfelelően savanyítja. Van amikor tökmagolajjal, máskor olíva olajjal kínálom. Az utóbbi időben megkedveltem a balzsamkrémet, és a salátaönteten kívül a tetejét ezzel locsolom meg.
Hozzávalók 2 személyre :
- egy tál vékony szeletekre vágott kínai kel ( kb.30 dkg)
- két kávéskanál 12 %-os ecet
- egy kávéskanál cukor ( vagy édesítőszer)
- 2 csipetnyi őrölt kömény
- só ízlés szerint
- tökmag ,vagy olíva olaj egy evőkanálnyi ( tökmagolajjal finomabb)
- kb. 2 dl víz (természetesen ízlés szerint)
Elkészítés:
Egy bögrében összekeverjük az ecettel a sót, a cukrot, majd hozzáadjuk a vizet. A felszeletelt káposztára szórjuk a köményt,majd ráöntjük az öntetet. Egy fél órára betesszük a hűtőbe.
Tálaláskor olajjal, vagy a balzsamkrémmel meglocsoljuk. ( a salátaöntetet ízlés szerint lehet variálni).
Itt tepsis csirkével tálaltam https://blog.keva.hu/recept/tepsis-csirke/
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/kinai-kel-salata/ […]