Téli időszakban nálunk gyakran előforduló saláta a kínai kel. Meglepődve néztem a blogot,hogy nem írta még be 🙂 Talán azért, mert hihetetlenül egyszerű az elkészítése. Mindenki az ízlésének megfelelően savanyítja. Van amikor  tökmagolajjal, máskor olíva olajjal kínálom. Az utóbbi időben megkedveltem a balzsamkrémet, és a salátaönteten kívül a tetejét ezzel locsolom meg.

Hozzávalók  2 személyre :

  • egy tál vékony szeletekre vágott kínai kel ( kb.30 dkg)
  • két kávéskanál 12 %-os ecet
  • egy  kávéskanál  cukor ( vagy édesítőszer)
  • 2 csipetnyi őrölt kömény
  • só ízlés szerint
  • tökmag ,vagy olíva olaj egy evőkanálnyi ( tökmagolajjal finomabb)
  • kb. 2 dl víz (természetesen ízlés szerint)

Elkészítés:

Egy bögrében összekeverjük  az ecettel a sót, a cukrot, majd hozzáadjuk a vizet. A felszeletelt káposztára szórjuk a köményt,majd ráöntjük az öntetet. Egy fél órára betesszük a hűtőbe.

Tálaláskor olajjal, vagy a balzsamkrémmel meglocsoljuk. ( a salátaöntetet ízlés szerint lehet variálni).

Itt tepsis csirkével tálaltam https://blog.keva.hu/recept/tepsis-csirke/