Kolléganőnk Erzsébet napra egy nagyon finom gyorsan elkészíthető kekszes túrótortával lepett meg minket 🙂 Korábban Frajt Edit készítette egy tv.műsorban.
Hozzávalók:
egy csomag győri csokis keksz
dkg vaj
0,25 dkg tehéntúró
0,25 dkg mascarpone
1 doboz sűrített tej
1 citrom reszelt héja és leve
1 zacskó vaníliás
cukor ízlés szerint
1 csomag zseléfix
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez az apróra összetört kekszet olvasztott vajjal összekeverjük. Két részre osztjuk, az egyik az alja a másik a teteje lesz.
A töltelék:
A tehéntúrót, a mascarponét, a sűrített tejet, a gyümölcsök reszelt héját és a vaníliás cukrot összekeverjük. A gyümölcsök levét a zseléfixszel összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a kikevert túrókrémhez.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába a két rész tészta közé a krémet betöltjük. Az elkészített tortát egy napig hűtőben állni hagyjuk.