Egy tányér forró leves bármikor jól jön, hűvösebb napokon különösen, de nyáron is remek fogás. mivel gyorsan elkészíthető .
Előkészíthető és fagyasztóban is jól tárolható a turmixolt karfiol. Hét közben, munka után csak elővesszük a hétvégi húsleves hozzáadásával máris új étel varázsolható az asztalunkra.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb( 50-60 dkg) karfiol
  • 1 dl tejföl ( vagy joghurt)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • só,bors, szerecsendió,petrezselyemzöld
  • fél liter zöldségalaplé (vagy húsleves,vagy ételízesítő)


Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felvágjuk, és a zúzott fokhagymával együtt kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a karfiolrózsákat jól összeforgatjuk, 1-2 percig sütjük,majd a zöldségalaplével felengedjük. Sózzuk,borsozzuk,meghintjük petrezselyemzölddel és szerecsendióval. Puhára főzzük.

Amikor a karfiol megpuhul, botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a tejfölt, majd hideg vízzel hígítjuk, és kiforraljuk .
Sült hagymával, vagy reszelt sajttal, illetve pirítóssal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!