Egy tányér forró leves bármikor jól jön, hűvösebb napokon különösen, de nyáron is remek fogás. mivel gyorsan elkészíthető .
Előkészíthető és fagyasztóban is jól tárolható a turmixolt karfiol. Hét közben, munka után csak elővesszük a hétvégi húsleves hozzáadásával máris új étel varázsolható az asztalunkra.
Hozzávalók:
- 1 kisebb( 50-60 dkg) karfiol
- 1 dl tejföl ( vagy joghurt)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olíva olaj
- só,bors, szerecsendió,petrezselyemzöld
- fél liter zöldségalaplé (vagy húsleves,vagy ételízesítő)
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felvágjuk, és a zúzott fokhagymával együtt kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a karfiolrózsákat jól összeforgatjuk, 1-2 percig sütjük,majd a zöldségalaplével felengedjük. Sózzuk,borsozzuk,meghintjük petrezselyemzölddel és szerecsendióval. Puhára főzzük.
Amikor a karfiol megpuhul, botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a tejfölt, majd hideg vízzel hígítjuk, és kiforraljuk .
Sült hagymával, vagy reszelt sajttal, illetve pirítóssal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!